Bronzen sculpturen Johan Cruijff goud waardBronzen sculpturen Johan Cruijff goud waard
Back Back Nieuws

Bronzen sculpturen Johan Cruijff goud waard

11 april 2017

Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van de Cruyff Foundation brengt de organisatie, in samenwerking met art studio Artihove, in gelimiteerde oplage diverse sculpturen van de legendarische nummer 14 op de markt. De opbrengsten komen grotendeels ten goede aan de Cruyff Foundation.

De lijnen uitzetten

De sculptuur, ontworpen door Corry Ammerlaan-Van Niekerk, toont Cruijff die met uitgestrekte arm binnen het veld de lijnen uitzet. De kenmerkende pose is gebaseerd op de sculptuur van Cruijff in de tuin van het KNVB-complex te Zeist. Dat beeld maakt deel uit van het Elftal van de Eeuw en werd in 1999 eveneens door Artihove geproduceerd.

De sculptuur staat symbool voor de manier waarop Johan op unieke en geheel eigen wijze richting heeft gegeven aan het voetbal en waarop hij Nederlandse historie heeft geschreven. Op eenzelfde manier heeft hij 20 jaar geleden ook de koers bepaald voor de Cruyff Foundation welke nog iedere dag wordt gevolgd. Met de aanschaf van dit beeldje, worden de projecten van de Cruyff Foundation ondersteund.

Vooruitgang door beweging

‘Het beeld laat op een indrukwekkende wijze de tactische- en leiderschapskwaliteiten zien van Johan Cruijff die nog ieder dag duidelijk zichtbaar zijn binnen het werk van de Foundation’, zegt Niels Meijer, directeur van de jarige Cruyff Foundation. ‘Middels de verkoop van het beeldje kunnen wij zijn gedachtengoed verder voortzetten om nog meer kinderen vooruit te brengen door beweging.’

Must-have

Producent Artihove is trots op het resultaat. ‘De sculptuur doet Cruijff de eer aan die hem toekomt’, zegt eigenaar Jelle van Dijk. ‘Kunstenaar Corry Ammerlaan-Van Niekerk is erin geslaagd om – ongeacht de afmetingen – de sculptuur de grootsheid te geven die past bij deze Nederlandse sportlegende. Dit wordt een must-have voor sportfans.’

Eerste exemplaar voor Mister Ajax

Op dinsdag 25 april, tijdens de Cruyff Foundation 14K Run, wordt het eerste exemplaar in ontvangst genomen door oud-voetballer en ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart. Op diezelfde dag wordt het beeld, in verschillende formaten, beschikbaar gesteld aan het grote publiek.

Beperkte oplage

De sculpturen van 20 en 40 centimeter zijn vrij verkrijgbaar. De exemplaren van 75 en 175 centimeter (levensgroot) – een prachtige kans voor bedrijven, business clubs en professionele sportorganisaties – worden in beperkte oplage geproduceerd.

De sculpturen zijn met ingang van dinsdag 25 april 2017 verkrijgbaar via www.cruyff-foundation.org. Voorinschrijving is al mogelijk. Ook zijn er diverse mogelijkheden voor bedrijven, business clubs en professionele sportorganisaties.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!