Back Back Nieuws

Bring Your Own Beamer: MOTI als podium voor nieuwe digitale kunst

18 november 2014
De witte museumwanden van MOTI transformeren vrijdag 28 november tot een canvas voor nieuwe digitale kunst. Die avond opent MOTI eenmalig de deuren voor het event: Bring Your Own Beamer.

Als voorproefje op de nieuwe MOTI tentoonstelling Born Digital (die op 13 december opent) nodigt het museum kunstenaars, ontwerpers, studenten en creatieven uit om op deze avond eenmalig zelf te bepalen wat museumbezoekers te zien krijgen in een grootse 'beam show'. Voor één avond is het museum dus van iedereen die zijn of haar werk wil tonen aan een gevarieerd, creatief en geïnteresseerd publiek. Daarnaast is de bar geopend en kan publiek onder het genot van een biertje nieuw digitaal werk bekijken en beoordelen.

'Wannabeamers' tonen eigen digitale werk
Bring Your Own Beamer (BYOB) is een wereldwijd fenomeen naar concept van de Nederlandse webkunstenaar Rafaël Rozendaal die de eerste editie in 2010 organiseerde. In navolging van steden als New York, Berlijn en Tokyo is er nu voor het eerst een BYOB in Breda! Op inschrijving veroveren 'wannabeamers' - van gevestigde namen tot rising stars, creatieve studenten en hobbyisten - een eigen plekje in het beamer arsenaal en presenteren ze een avond lang nieuw werk. Daarmee maken ze kans op de publieksprijs en de speciale MOTI BYOB juryprijs. Geïnteresseerden en publiek kunnen zich aanmelden via info@motimuseum.com o.v.v. BYOB.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van BYOB in Utrecht:

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!