Back Back Nieuws

Bridge Event Facilities koopt nieuw trusssysteem

25 april 2016
Bridge Event Facilities heeft naar eigen zeggen als allereerste in de wereld getekend voor de aankoop van de nieuwe Prolyte Group truss VERTO. Op 5 april 2016 om 11:00 lanceerde Prolyte Group op de Prolight + Sound expositie haar revolutionaire trusssysteem. De koppeling van VERTO truss heeft niet het gewoonlijke systeem met pennen en veren, maar een revolutionair roterend koppeling systeem. Wat het bouwen van trussconstructies tijdbesparend en bijna geruisloos maakt.

Het systeem
VERTO truss lijkt op de standaard H30V truss maar dan met een ander koppeling systeem; een roterend koppeling systeem. De naam, Verto, is afkomstig van het Latijns, wat ‘draaien’ betekent. Dat is exact hoe dit systeem werkt; slechts een simpele polsbeweging is er nodig om de truss delen aan elkaar te bevestigen. VERTO is speciaal ontworpen voor omstandigheden waarbij stilte en lage montagetijd een pré zijn.

De voordelen op een rij:
» Sneller monteren èn demonteren.
» Geen gereedschap meer nodig.
» Slechts 1 los component voor koppelen.
» Geen lawaai bij opbouw en demontage.
» Vuilafstotend systeem ingebouwd.

De eerste levering van Prolyte aan Bridge Event Facilities zal waarschijnlijk plaats gaan vinden in juni. Voordat het nieuwe beursseizoen in september van start gaat, heeft Bridge EF ruim 100 meter op voorraad.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!