Brew@theZoo keert terug naar Beekse BergenBrew@theZoo keert terug naar Beekse Bergen
Back Back Nieuws

Brew@theZoo keert terug naar Beekse Bergen

01 maart 2024

Brew@theZoo keert dit jaar op 28 en 29 juni terug naar Beekse Bergen voor de derde editie. Met ruim tweehonderd bieren van meer dan vijftig brouwerijen is het een van de grootste speciaal bierfestivals van Nederland. Het evenement wordt wederom opgezet in samenwerking met Royal Swinkels. Een deel van de opbrengst gaat naar het Northern Corridors Project van Save the Elephants.

Tijdens Brew@theZoo is het Safaripark speciaal in de avonduren geopend van 17.30 uur tot 22.30 uur. Verspreid door het park staan stands van uiteenlopende brouwerijen. Zij bieden allemaal diverse soorten smaken aan. Op de bootsafari geeft een biersommelier toelichting over een aantal bieren. Daarnaast staan er door het hele park heen allerlei kraampjes met etenswaren. De wandel-, bus én bootsafari zijn inbegrepen bij de toegang, de autosafari is gesloten.

Brouwerijen als De Molen (Bodegraven), Uiltje Brewing Company (Haarlem) en Van Moll Craft Beer (Eindhoven) zullen aanwezig zijn. Ook plaatselijke brouwerijen, zoals De Blauwe IJsbeer (Tilburg) en Goei Spul (Goirle) zijn vertegenwoordigd.

Uniek bierfestival

Rens Willemsen, general manager van Safaripark Beekse Bergen: ‘De afgelopen twee jaar is Brew@theZoo uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd speciaalbierfestival. Door de unieke setting weten liefhebbers uit heel Nederland ons te vinden en daar zijn we heel trots op. Het is natuurlijk ook echt heel bijzonder: waar kan je nou tegelijkertijd genieten van tweehonderd unieke biersmaken én meer dan honderd diersoorten?’

Thijs de Kort, horecadirecteur bij Royal Swinkels: ‘We zijn verheugd dat we na twee succesvolle edities ook dit jaar weer deze ervaring kunnen bieden aan bierliefhebbers. Op deze unieke locatie worden twee werelden samengebracht. Speciaalbierdrinkers kunnen hier hun hart ophalen en de meest bijzondere bieren proeven, daar zijn we trots op!’

Save the Elephants

Per verkocht ticket gaat één euro naar het Northern Corridors Project van Save the Elephants. Het bedrag kan door de bezoekers worden aangevuld door middel van het doneren van muntjes.

Het Northern Corridors Project zorgt ervoor dat natuurparken in Kenia met elkaar worden verbonden met wildlife corridors; veilige doorgangen voor wilde dieren zoals olifanten. Beekse Bergen streeft er naar om dit jaar een verbindingsroute, ter waarde van 60.000 euro, te financieren. De opbrengst van Brew@theZoo draagt daaraan bij. Vorig jaar stond de Cheetah Conservation Botswana centraal. Daarvoor werd tijdens het bierevenement maar liefst 9.214 euro opgehaald.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!