Back Back Nieuws

Brengt storm Olympische Spelen in Sotsji in gevaar?

31 oktober 2013

Sotsji telt af naar de Olympische Spelen en officieel is iedereen tevreden en ligt alles op schema. Maar Russische bloggers publiceren op het ogenblik informatie waar onze schaatsers nog wel even van achter hun oren zullen krabben.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Dijken bij Olympisch complex weggeslagen
Sotsji ligt aan de Zwarte Zee en kreeg eind vorige week te maken met een gemiddelde storm. Voor de kust, op de drempel van het olympisch complex ging het flink tekeer. Het water beukte op en over de boulevard en een deel van de waterkering die speciaal voor de Spelen is aangelegd raakte beschadigd en onderspoeld.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
De toestand van de zeewering na de storm © bednenkiy.livejournal.com

Nooddijkje
De bloggers hebben beelden van de storm online gezet. Op deze foto's is goed te zien is hoe een deel van de aangelegde dijk is weggeslagen en het water over de subtropische boulevard slaat. Palmbomen worden weggeslagen en met een graafmachine wordt aan de andere kant van de boulevard provisorisch geprobeerd nog een nooddijkje aan te leggen.

[afbeelding niet meer beschikbaar]
 
Trainen op zout ijs?
Het is niet de eerste keer dat een deel van de waterkering bij Sotsji in aanloop naar de Spelen is weggeslagen na een lichte storm. Vorige keer waren er vier maanden nodig om de boel te herstellen en is er klaarblijkelijk niet echt deugdelijk werk verricht. Nu zijn er nog minder dan 100 dagen over, in februari 2014 zullen de Olympische Winterspelen starten in de Russische badplaats. Het is nu dus de vraag wat er gebeurt als er echt een zware storm voorbij komt. Moeten onze schaatsers misschien ook op zout ijs gaan trainen?

Bron: RTL Nieuws
Bron foto's: bednenkiy.livejournal.com

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!