Back Back Nieuws

Breda zet hotels op de kaart

10 augustus 2006

Toeristen en zakenmensen die in Breda een hotel zoeken, kunnen vanaf nu een speciale hotelroute volgen. Langs de invalswegen vanaf de A16 en de A27 en over de singels leiden 88 borden hen langs de veertien hotels die de stad rijk is. Het Bredase hoteloverleg waarin deze hotels zijn vertegenwoordigd, hebben in samenspraak met de VVV en de gemeente Breda dit hotelrouteproject geïnitieerd.


Breda heeft veel te bieden. Zowel voor zakelijke- als toeristische gasten zit Breda behoorlijk in de lift. Een stad met veel allure, centraal gelegen tussen de wereldsteden Rotterdam en Antwerpen. Breda is tevens een historische stad met een rijk verleden en een bruisend hart. Momenteel is Breda een van de weinige steden die beschikt over een dergelijke bewegwijzering naar de hotels. De belangrijkste doelstelling is het bevorderen en optimaliseren van de bereikbaarheid van de veertien hotels. Breda volgt hierbij het voorbeeld van andere dynamische steden in de Benelux en zetten zo Breda op de kaart.


Totaal is in de hotelroute ongeveer € 14.000 geïnvesteerd. De gemeente Breda heeft hieraan € 6.500 bijgedragen uit het Toeristisch Recreatief Actieplan. Gezamenlijk beschikken de veertien Bredase hotels over 700 kamers. De gemiddelde bezetting van deze kamers is 65% op jaarbasis. Jaarlijks telt Breda zo’n 166.000 hotelovernachtingen.


De deelnemende hotels zijn: Bastion Hotel, Best Western Hotel Brabant, Bliss Hotel, Campanile / Premiere Class, De Fabriek, Golden Tulip Keyser, Golden Tulip Mastbosch, Hotel van Ham, Hotel Princeville, Stadshotel de Klok, Mercure Hotel Centre, Novotel Breda, The Fusion en Het Scheepshuys.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!