Back Back Nieuws

BrandweerSurvival drukt Leidse studenten met de neus op de feiten

24 augustus 2015
BrandweerSurvival heeft afgelopen week tijdens de introductie week van Leidse studenten een blustraining gegeven. De vlam in de pan is nog steeds de nummer één oorzaak van woningbranden en dit geldt zeker voor studenten huizen. Op het zogenaamde Stuko Square konden de Leidse studenten allerlei zaken leren over zelfstandig wonen.

Vlam in de pan
’s Avonds lekker wezen stappen, doorgezakt tot diep in de nacht. Kom je thuis heb je eigenlijk nog wel trek en dus zet je de frituurpan op. Maar ja, dan moet je even wachten tot die op temperatuur is. Je loopt naar je kamer en gaat op de bank liggen. Eén - twee - drie en je valt in slaap. Half uur later ruik je ineens een vreemde geur: Vlam in de pan. Ben je nu bij geest om juist te handelen met je half slapende en zatte kop? Nu één foutje maken en de gevolgen zijn fataal. Blus je met water dan vertel je het niet meer na, of pak je de deksel van de pan en leg je die er beheerst op. Studenten waren onder de indruk.

De organisatie was in handen van EL Cid Vademecumcommissie. Georganiseerd voor en door studenten welk bedoeld is voor alle nieuwe studenten die gaan studeren aan de Leidse Universiteit of Leidse Hogeschool.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!