Branche-vereniging zet Esports op de agendaBranche-vereniging zet Esports op de agenda
Back Back Nieuws

Branche-vereniging zet Esports op de agenda

03 april 2023

Op dinsdag 20 maart jl. hebben leden van de Branchevereniging Esports Nederland (BEN) unaniem groen licht gegeven voor de start van het nieuwe bestuur dat vanaf morgen 1 april officieel actief is. De eveneens geïnstalleerde Raad van Advies levert vanuit jarenlange kennis en expertise een belangrijke bijdrage. 

Het oprichtingsbestuur, met als eerste voorzitter Wim Noordzij, geeft met veel vertrouwen het stokje over aan het definitief bestuur met de woorden: ‘Er was duidelijk behoefte binnen en buiten de esportswereld om één aanspreekpunt te hebben. Het oprichtingsbestuur heeft daar een stevige basis voor neergelegd en hoopt dat het esports ecosysteem nu gestaag verder opgebouwd wordt.’ 

Gebalanceerde mix

Het nieuwe 7-koppige bestuur is een mix van jarenlange ervaring in zowel esports en gaming als in het bedrijfsleven en politiek-bestuurlijke leven. Nieuwgekozen voorzitter Frederik Peters is enthousiast: ‘Onze missie is het om Nederland structureel in de top 10 beste esportslanden ter wereld te brengen. Dat doen we samen met onze leden.’ 

Verbinden en zichtbaar maken

De branchevereniging wil initiatieven verbinden, zichtbaar maken en de kansen van esports op de agenda zetten bij zowel overheden als bedrijfsleven. Als herkenbaar gezicht voor de esportsbranche werkt BEN aan een vitaal ecosysteem voor esports waarin kansen van de sport worden gepakt, talenten herkend, en Nederland een plek is waar perspectief is op een mooie carrière in de esports. Nederland draait nu nog incidenteel mee in de wereldtop, maar Branchevereniging Esports Nederland heeft het doel om dat structureel te maken. 

Esports is meer dan een spelletje

Gaming blijft winnen aan populariteit en esports hebben zich de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld: in Nederland kijken er meer dan 1 miljoen mensen naar gaming en esportswedstrijden. Er zijn wereldwijd honderden miljoenen esportsfans en steeds meer jongeren ambiëren een carrière als professioneel gamer. 

De leden van het nieuwe BEN bestuur zijn:

- Frederik Peters – Capgemini / fractievoorzitter Provinciale Staten Gelderland
- Donny Stumpel – Next Level Esports
- Brenda Munsterman – Outright Projects, Event Manager DreamHack
- Martijn Schenderling – Videogames Federatie Nederland
- Chris Slotboom – Dell Technologies / Gaming @work
- Milo van Heugten – 1HP esports consulting
- Stefan Mennes – Duh-Events 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!