Brainstormen in de ballenbakBrainstormen in de ballenbak
Back Back Locaties

Brainstormen in de ballenbak

27 juni 2019

HUP: sportief met een knipoog, zakelijk en privé


Schrik niet als je binnenkomt bij HUP in het Brabantse Mierlo, vlakbij Helmond en Eindhoven. Er lopen mensen rond in sportkleding, er is een gezellige sportbar. Op tv-schermen zie je wedstrijdbeelden. Ben je wel op de juiste plek voor je congres of vergadering? Ja, dat ben je. Want bij HUP doen ze het anders. In het sportiefste hotel van Nederland kun je vergaderen in een voetbalmuseum, brainstormen in een ballenbak en nog veel meer. Alles bij HUP staat in het teken van sport en vooral: sportiviteit. Maar wel altijd met een knipoog.

Uniek in Nederland

HUP is een totaal nieuw concept, uniek in Nederland, waar je kunt vergaderen, congressen kunt houden en personeelsfeesten, maar ook kunt overnachten, sporten en ontspannen. Zowel zakelijke klanten als families en vriendengroepen kunnen er terecht, bovendien functioneert HUP als fitnessaccommodatie voor de plaatselijke bevolking. Alles bij HUP ademt sport. De traplopers zien eruit als atletiekbanen, de vloeren komen rechtstreeks uit een sporthal, ladekasten zijn gemaakt van turnpaarden, schemerlampen zien eruit als lichtmasten en overal word je gestimuleerd om te bewegen, samen of alleen. Wat bijvoorbeeld te denken van een tafelvoetbalspel waar je met acht man tegelijk aan kunt spelen? Of, zomaar midden in een ruimte een voetbaldoel met een paar ballen, die erom vragen om in het doel getrapt te worden. Maar ook: een zwembad, een fitnessruimte, zelfs een indoor minigolfbaan en een golfsimulator.

Vergaderingen en congressen

Voor vergaderingen en congressen heeft HUP alle faciliteiten die je verwacht. Er zijn flexibele ruimtes beschikbaar, geschikt voor 2 tot 600 personen. Ze zijn op verschillende manieren in te richten, van theateropstelling tot klassikaal, van U-vorm tot receptie. Maar altijd met die knipoog naar de sport. Zo zijn er ruimtes met verschuifbare tribunes, die gebruikt kunnen worden voor presentaties, maar bijvoorbeeld ook voor sessies in een ‘lagerhuis’ setting met twee tribunes tegenover elkaar. De kick-off van je meeting doe je in een relaxte bioscoopzaal. Vergaderen kun je aan een pingpongtafel of in de ballenbak, waar je gewoon een tafel en stoelen neer kunt zetten. Sport verbroedert en sport inspireert, dat is het idee achter HUP.

Sport verbroedert en sport inspireert, dat is het idee achter HUP

Eten en overnachten

Het concept wordt gecompleteerd door uitstekende horeca faciliteiten. Natuurlijk is er een Amerikaans aandoende sportbar, met overal tv-schermen. Maar er is ook een restaurant, waar je in een ontspannen sfeer van gezonde maaltijden kunt genieten. En natuurlijk kun je bij HUP sport en eten combineren, bijvoorbeeld met een bowling en steengrill arrangement. Overnachten kan ook. HUP beschikt over 149 kamers, allemaal ingericht met een sportieve twist. Overnachten is altijd inclusief ontbijt en gratis gebruik van alle sport- en ontspanningsactiviteiten. ’s Morgens een paar baantjes trekken in het zwembad, ’s avonds ontspannen in de sauna, het kan allemaal.

Voetbalmuseum en trainingskampen

Voetbal heeft een streepje voor bij HUP. De accommodatie is gelegen pal naast de velden van de plaatselijke voetbalvereniging, wat HUP zeer gewild maakt als accommodatie voor trainingskampen. Zo streek in 2017 voetballegende Diego Maradona met zijn team Al-Fujairah neer in Mierlo. Het shirt dat hij toen tijdens de trainingen droeg is nu te zien in het voetbalmuseum van HUP. Net als honderden andere shirts van beroemde voetballers, de schoenen waarmee Marco van Basten de finale van het Europees kampioenschap in 1988 besliste en de originele Lederhose van Louis van Gaal.

Wie het eens helemaal anders wil aanpakken bij het organiseren van een vergadering, congres of personeelsuitje moet zeker eens informeren of gaan kijken bij HUP in Mierlo. En ook voor een lang weekend of een korte vakantie met gezin of vriendengroep is HUP een unieke, sportieve én relaxte gelegenheid.

 Door > Ton van de Laar

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!