Brabanthallen opent deuren voor poppenhuizenbeursBrabanthallen opent deuren voor poppenhuizenbeurs
Back Back Nieuws

Brabanthallen opent deuren voor poppenhuizenbeurs

28 juli 2022

De Brabanthallen in Den Bosch opent zondag 11 september haar deuren voor de 32e editie van ’s werelds grootste poppen, beren, poppenhuizen en miniaturenbeurs. Voor wie graag verzamelt, zelf creatief is of gewoon een gezellig dagje rond wil snuffelen en unieke items zoekt is dit jaarlijks terugkerende evenement een waar paradijs. Deze succesvolle beurs trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Poppen en teddyberen zijn tijdloos en vandaag de dag populairder dan ooit. De beursvloer wordt gevuld met sfeervolle stands en diverse poppen- en berenkunstenaars presenteren een indrukwekkende assortiment aan zelfgemaakte poppen en beren.

Een uniek evenement voor volwassenen

'Ik hoor vaak dat men denkt dat een poppen, poppenhuizen en berenbeurs iets voor kinderen is, maar niets is minder waar. De poppen, teddyberen en poppenhuizen die je hier aantreft zijn echt ‘speelgoed’ voor volwassenen. Hobbyisten vinden hier alles om zelf een beer of pop te maken en verzamelaars van hedendaagse kunst bewonderen het indrukwekkende assortiment aan poppen- en beren, gemaakt door echte kunstenaars, Het vervaardigen van poppenhuizen is populairder dan ooit en is een hobby die zowel mannen als vrouwen aanspreekt, alles op het gebied van bouwpakketten, poppenhuisminiaturen, verlichting, meubilair, behang, miniatuur poppenhuispoppen en alle overige materialen die nodig zijn om zelf een prachtig poppenhuis te maken zijn aanwezig', aldus Suzan Wolters, organisator van de Poppen- en Berenbeurs.

Nieuw & oud

'Momenteel zijn de ‘Reborn’ babypoppen een ware rage, het is onvoorstelbaar hoe levensecht die poppen zijn. Daarnaast is er genoeg ruimte voor nostalgie. Tijdens dit evenement maken bezoekers kennis met poppen- en berenkunst uit lang vervlogen tijden. Een opvallende collectie oude en antieke poppen met bijbehorende accessoires geven de beurs een stukje nostalgie en emotie.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!