Back Back Nieuws

Brabanthallen omgebouwd tot theater voor Festival Boulevard

20 juli 2016
Na de ontdekking van asbest in het Theater aan de Parade en het besluit van de gemeente ’s-Hertogenbosch om het theater tijdelijk te sluiten, moest de organisatie van Festival Boulevard op zoek naar een nieuwe locatie.

Uitdaging
Niet alleen voor de grootse opening van het festival (de wereldpremière van de Canadese choreografe Marie Chouinard), maar ook voor de grootste voorstellingen (> 800 personen). Al vrij snel kwam Brabanthallen ’s-Hertogenbosch als alternatief naar voren, omdat deze locatie van Libéma een geschikte plek zou zijn om deze grote voorstellingen te herbergen.

Ombouw tot theater
Robert van Overdijk (directie Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch): 'Brabanthallen draagt de culturele sector in de regio een zeer warm hart toe. We hebben dan ook geen moment getwijfeld om Festival Boulevard te helpen.' Brabanthallen was recent sponsor van de Opera op de Parade en is al jaren Vriend van de Verkadefabriek. Nu wordt de locatie tijdelijk omgebouwd tot theater. Van Overdijk: 'We zullen alles in het werk stellen om deze mooie grote voorstellingen het podium te geven dat ze verdienen.'

Festival Boulevard vindt plaats van 4 tot en met 14 augustus in ’s-Hertogenbosch en Tilburg.

Fotocredits: Libéma Beurzen & Evenementen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!