Boyan Slat spreekt in De Balie over strijd tegen plasticsoepBoyan Slat spreekt in De Balie over strijd tegen plasticsoep
Back Back Nieuws

Boyan Slat spreekt in De Balie over strijd tegen plasticsoep

22 november 2023

Op 8 december bezoekt Boyan Slat De Balie voor een gesprek over de juridische uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd in zijn strijd tegen de plasticsoep. In 2013 startte de 18-jarige Boyan Slat The Ocean Cleanup in zijn woonplaats Delft. Hij bedacht en ontwierp een drijvende barrière die plastic zou kunnen verzamelen met behulp van de kracht van oceaanstromingen, waarmee hij de oceanen van plastic kan zuiveren.

Gesprek aan blijven gaan

The Ocean Cleanup heeft met veel uitdagingen te maken gehad bij het creëren van technologieën om vervuild water schoon te maken. Dit jaar bereikte het bedrijf de mijlpaal van het verwijderen van 200.000 kilo plastic uit de Stille Oceaan. Maar elk jaar belandt ruim 1 miljoen ton plasticvervuiling in de oceaan. Op 8 december spreken we met The Ocean Cleanup en advocatenkantoor De Brauw, de pro bono partner van The Ocean Cleanup, over de juridische uitdagingen van hun activiteiten. Wat kunnen en moeten we doen op volle zee, waar geen enkele staat verantwoordelijk is? Wat kunnen we leren van The Ocean Cleanup bij het aanpakken van milieuproblemen in gebieden die buiten de nationale jurisdictie vallen?

Sprekers

• Boyan Slat, oprichter en CEO van The Ocean Cleanup
• Irina Buga, Senior Associate Internationale Arbitrage, De Brauw
• Maria Westerbos, Oprichter & CEO Plastic Soup Foundation
• João Ribeiro-Bidaoui, Directeur Public Affairs The Ocean Cleanup
• Marcia Luyten, moderator

Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met onze partner: De Brauw

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!