Back Back Nieuws

Bouzy Wine & Food in Den Haag beste wine bar van Nederland

16 december 2015
Na 5.187 stemmen en 12 jurybezoeken is 15 december bekend gemaakt welke wine bar zich ‘Wine Bar of the Year 2015' mag noemen. De twaalf genomineerde wine bars waren naar Wijncafé Lefebvre in Utrecht (de winnaar van vorig jaar) afgereisd om daar, na een masterclass van iFavine en Royal Leerdam, te horen wie er met de felbegeerde prijs mee naar huis mocht nemen. Bouzy Wine & Food kwam als winnaar uit de bus, op de voet gevolgd door VinVin (Utrecht) en Bubbles & Wines (Amsterdam).
 
Rondje Nederland
Van 28 oktober tot 28 november kon iedereen in Nederland stemmen op zijn of haar favoriete wine bar. De belangstelling was overdonderend; meer dan 5.000 mensen brachten hun stem uit. Ook de vakjury had dit jaar een vinger in de pap bij het samenstellen van de lijst. Zij mochten twee ‘wild cards' uitdelen. Op 9 en 10 december is de vakjury, onder leiding van WINELIFE hoofdredacteur Sharon van Lokhorst, het hele land doorgereden om alle genomineerde bars te bezoeken. Hun conclusie; de lat lag extreem hoog dit jaar.

De winnaar(s)
‘De kaart, de hapjes, het interieur, alles klopt aan deze zaak, maar het leukste is het enthousiasme van de jonge eigenaren. Zij vertegenwoordigen een nieuwe generatie wijnliefhebbers’, lees je terug in het juryrapport over Bouzy Wine & Food. Deze terechte winnaar is pas een half jaar open maar wist de jury unaniem te overdonderen.

Naast Bouzy vielen ook Bubbles & Wines en VinVin in de prijzen. Bubbles & Wines werd geprezen om de fantastische wijnkaart en overduidelijke expertise als ‘oude rot' in het vak. Al meer dan tien jaar is Bubbles & Wines in het centrum van Amsterdam een begrip.

Bij VinVin moet je zijn voor de meest gepassioneerde eigenaar van Nederland. De dertig jarige ‘jongen' vertelt met zo veel enthousiasme en kennis over zijn wijnen dat de vakjury voor hem een speciale prijs in het leven heeft geroepen, namelijk de ‘passie' prijs.

Foto: V.l.n.r.: Gilles Faelens van Bacchantes Wijnimport, Martine Reukema van iFavine, Martijn Verbruggen en Stefan Verleer van Bouzy Wine & Food, Ron Vermeulen van Food-Market, Harriet Boekholt van Pitch PR en Kevin Vollebregt van Royal Leerdam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!