'Bouw je wereld' tijdens Modelbouwshow.nl'Bouw je wereld' tijdens Modelbouwshow.nl
Back Back Nieuws

'Bouw je wereld' tijdens Modelbouwshow.nl

02 december 2019

Op 15 en 16 februari 2020 vindt in Zeelandhallen Goes de 28e editie van Modelbouwshow.nl plaats. Dé grootste Modelbouwshow van de Benelux is een festijn voor jong en oud waar liefhebbers van modelbouw & bouwstenen volop kunnen ontdekken, beleven en kennis uitwisselen. De hallen worden gewijd aan ‘Bouw je wereld’ en het uitgelichte thema voor dit jaar is ‘papier/kartonmodelbouw’.

Ruim 10.000 bezoekers 2019

In 2019 werd de Modelbouwshow.nl bezocht door ruim 10.000 bezoekers. In 2020 is de show verdeeld over alle hallen met een totaaloppervlakte van 15.000 m². Vele importeurs en fabrikanten presenteren uiteenlopende modellen. Van miniboot, -tractor, -trein en -vliegtuig tot lijm en precisiegereedschappen. En van radiografisch bestuurbare auto’s, drones, trucks en racewagens tot Playmobil en meccano; alles is op Modelbouwshow.nl aanwezig. Het leuke is dat dit niet alleen te bekijken is, het is zelf ook uit te testen. Met o.a. een bassin met modelboten, waar je modelbootjes zelf kunt besturen en een racebaan van Carrera waar je zelf kunt racen. Daarnaast is het ook een kennisplatform waar je met mede-hobbyisten ideeën en ervaringen kunt uitwisselen.

Festijn met bouwstenen

Als onderdeel van de show vindt ook het ‘Festijn met Bouwstenen’ plaats. Hier kun je ontdekken wat er allemaal mogelijk is met LEGO® en zelf aan de slag in een mega-bouwhoek. Er worden verschillende grote bouwwerken getoond, demonstraties gegeven en speurtochten & bouwwedstrijden voor kinderen gehouden. Daarnaast kun je ook nieuwe en gebruikte bouwsets kopen en je incomplete bouwsets aanvullen door losse bouwsteentjes aan te schaffen en waar de kinderen kunnen bouwen en mee kunnen doen met een bouwwedstrijd. 

Thema papier/kartonmodelbouw

Een bouwplaat bestaat uit één of meerdere vellen papier waarop onderdelen van een model zijn gedrukt met plakranden of stroken. Door heel precies te vouwen/knippen/snijden ontstaat uit platte 2D-onderdelen een 3D-model. Ook wel papier- of karton-modelbouw genoemd. Op Modelbouwshow.nl vind je op een speciaal themaplein een breed aanbod van deze platen en diverse demomodellen.

Modelbouwshow.nl is op zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020 geopend van 10.00-18.00 uur. Online-tickets zijn medio november 2019 beschikbaar via modelbouwshow.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!