Back Back Nieuws

Bouw innovatief congrescentrum Spijkenisse in volle gang

10 november 2015
Deze week verrijzen aan de horizon van de gemeente Nissewaard de contouren van het moderne conferentieoord Innovatiekracht. Het centrum voor innovatie- en duurzaamheidsontwikkeling aan de Plaatweg in Spijkenisse opent in het voorjaar van 2016 haar deuren voor zakelijke evenementen van bedrijven uit de gehele regio. Wethouder Christel Mourik en ondernemer Sam Verwaijen plaatsten maandagochtend 9 november samen de spanten voor de dakconstructie.

Inspirerende voedingsbodem
Ondernemer Sam Verwaijen, bekend van zijn conferentiecentra Het Glazen Huis en Veerkracht in Klarenbeek is in het voorjaar begonnen met de herontwikkeling van de landtong aan de Plaatweg te Spijkenisse en de bouw van Innovatiekracht. De groene, centraal gelegen locatie wordt te midden van tuinen, omringd door het water van het Hartelkanaal een ideale uitvalsbasis voor bedrijven die waarde hechten aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en op zoek zijn naar inspiratie voor innovatie. 

'In Klarenbeek hebben wij regelmatig bedrijven uit de Randstad te gast. Het is ons een waar genoegen hen vanaf begin volgend jaar van dienst te kunnen zijn met een inspirerende voedingsbodem voor innovatie in eigen regio', aldus de bevlogen ondernemer.

Bijzonder ontwerp
'Het centrum voor innovatie- en duurzaamheidsontwikkeling heeft een bijzonder ontwerp dat zowel qua vorm als materiaalgebruik toonbeeld is van innovatie', vertelt de ontwikkelaar verder. 'Het gebouw verrijst letterlijk uit het landschap en het omvangrijke dak is geheel begroeid met grassen, mossen en planten. Dit geeft het pand een landelijke uitstraling maar zorgt ook voor een prettig klimaatbeheer en minder stookkosten. De hoogwaardige glaswand over de gehele breedte van het pand ligt op het noorden en zorgt voor voldoende licht, een fenomenaal uitzicht, maar ook dat er geen airconditioning nodig is. Het pand wordt verwarmd door een biomassa installatie waar al het eigen afval wordt omgezet in energie en regelt zijn eigen waterzuivering. Innovatieve, out of the box keuzes die zorgen voor inspiratie en een unieke beleving.'

Wethouder Christel Mourik, gemeente Nissewaard: 'Ik ben blij dat de herontwikkeling van dit onbekende, maar mooie stukje Spijkenisse begin dit jaar van start is gegaan. Hiermee wordt de gebruiks- en verblijfskwaliteit van dit gebied vergroot. Wij nodigen zowel recreanten als bedrijven uit om dit mooie stukje van onze gemeente te komen ontdekken.' 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!