Bourgondisch Brabantse Polo-leefstijlBourgondisch Brabantse Polo-leefstijl
Back Back Nieuws

Bourgondisch Brabantse Polo-leefstijl

25 september 2019

Ruige Argentijnse pampa’s of historische Britse gronden? Neen! Je proeft de bourgondische polo-leefstijl op het prachtige Landgoed Eeckenrhoode in Waalre nabij Eindhoven. Daar wordt al tien jaar op twee zonovergoten junidagen Polo Brabant georganiseerd. Dat is het beste en grootste polo- en netwerkevenement van de Benelux, mogen de initiatiefnemers en organisatoren Lei en Lukas Willems van BYLEI gerust pochen, want ánderen beweren dat.

Buiten de lijntjes

Netwerken Polo Brabant is interessant vanwege het netwerk(en). Er komt een goede mix van Brainportenaren, bestuurders en ondernemers. Je praat bij, vernieuwt contacten en legt nieuwe in een compleet relaxte sfeer. Dat zakelijke Brainportpubliek is wel wat gewend én verwend; het vult niet zomaar gaatjes in de agenda. Dat weten de tweelingbroers maar al te goed, want hun creatieve bureau staat aan de basis van veel verrassende zakelijke en privéfeesten en evenementen. Lei en Lukas Willems zijn gedurfde ondernemers. Ze denken én kleuren graag buiten de lijntjes en hebben het lef om anders en vernieuwend te denken. Zo krijgen ze het voor elkaar hun gasten telkens weer te verbazen en te prikkelen. Tijdens de tiende editie van Polo Brabant ontving het team met meer dan honderd medewerkers de ruim 1.900 gasten tijdens twee goedgevulde dagen. Die draaien niet alleen om pittige polo matches op het groene gras, maar juist ook om het goede leven rondom deze koninklijke sport.

Brabantse gastvrijheid in een schitterende ambiance

Het reusachtige polopaviljoen, ingericht met luxe loges, sfeervolle tafels, kinderattracties, lifestyle shops en urban foodcourts grenst aan de groene, rijke weides, zo groot als vijf voetbalvelden. Hier vindt het polospektakel plaats. De Engelse referee Marc Holmes, die niets dan lof uitte, was razend enthousiast. De vaste master of ceremonies, Jan-Erik Franck, bekend polocommentator en -expert, en dol op Polo Brabant stelt: ‘Coming to Polo Brabant is always a very special event for me. This event is one of the top 5 hospitality tournaments in the polo calendar.'

Bijzondere sfeer

Vooral op de Polozondag heerst een relaxte atmosfeer en familiaire ambiance. Een fijne dag uit voor het hele gezin. Mama en papa amuseren zich kostelijk langs het poloveld en in het paviljoen, de kinderen zijn niet weg te slaan uit het kinderdorp met volop entertainment. Bovendien zijn voor deze dag vaak nog arrangementen of tafels te boeken, terwijl die voor de drukbezochte zaterdag al volgeboekt zijn.

Eyecatchers

Polo Brabant weet zelfs de meest blasé gast steeds opnieuw te verrassen. Neem het sanitair Geberitdomein met de nieuwste AquaCleans? Dan loop je Dixies en pipowagens met wc-hokjes voortaan straal voorbij. Nog een eyecatcher van de afgelopen tiende editie is de complete buitenkookstudio onder leiding van chef Guy Weyts, voor OFYR Nederland en STOKE België. Op tal van OFYR-vuurschalen zorgde hij ervoor dat er allerlei lekkers getoverd werd. Of neem de twintig geselecteerde shops die ieder hun bijzondere producten met eigen verhalen presenteerden.

Verrassende finale

Het mooiste moment van dit weekend vól topmomenten is niet de uitreiking van de vurig bevochten trofee aan de toernooiwinnaars (team Waalre Polo Club die de warme finale met 6-7 wonnen). Noch de bekendmaking van de most valuable player (Argentijn Nico Lopez Fuentes van hetzelfde team op zijn pony Piranha) of de écht allerlaatste toegift van de gangmakers en rasentertainers van Sonny’s Inc. Nope.

Het mooiste moment is zondag om klokslag 19.00 uur als er even geen honderdkoppig personeel is. Dit is namelijk hún moment, met een welverdiend glas bubbels en een fles voor mee naar huis, als dank voor hun onvermoeibare energie en continue glimlach. Je ziet aan de warme en vermoeide snuiten hoe ze de gastvriendelijkheid zijn toegenegen. Traditie is traditie, zegt Lei Willems kordaat, en aan fijne tradities torn je niet.

Wedden dat Jan-Erik én honderden andere gasten er komend jaar wéér graag bij zijn, op zaterdag 20 en zondag 21 juni 2020 voor de elfde editie?

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!