Bosk draait op menselijke kracht Bosk draait op menselijke kracht
Back Back Nieuws

Bosk draait op menselijke kracht

20 april 2022

Bosk is een uniek evenement in de binnenstad van Leeuwarden met een speciale rol voor deelnemers. Bosk draait volledig op menselijke energie en deelnemers krijgen de kans om een actieve bijdrage te kunnen leveren aan duurzaamheid en herstel van het evenwicht tussen mens en natuur. Dit unieke evenement vindt plaats tussen 7 mei en 14 augustus 2022 en kleurt de binnenstad van Leeuwarden 100 dagen groen waarbij er meer dan duizend bomen door de stad ‘wandelen’.

Meedoen aan Bosk

Bosk verbindt, herstelt het evenwicht tussen mens en natuur en draait volledig op menselijke kracht. Deelnemers kunnen op veel verschillende manieren meedoen aan dit groene project en het bos is op zijn best te beleven door mee te draaien. Een bijdrage bestaat uit het verplaatsen van de bomen van locatie naar locatie en hulp bij de verzorging van de bomen. Een unieke kans waar iedereen welkom is om zijn of haar bijdrage te kunnen leveren. Deelnemers kunnen zich alleen aanmelden of met meerdere personen, maar biedt ook de unieke mogelijkheid om met grotere groepen deel te nemen. Het is perfect als teamuitje of bedrijfsexcursie en zeer geschikt om duurzaamheid te steunen en hier een actieve bijdrage aan te kunnen leveren.

Evenwicht mens en natuur herstellen

Bosk is een langzaam bewegend bos van ruim duizend bomen en start vanaf 2 mei te bewegen naar het station. De opening is op 7 mei en vanaf dan beginnen de bomen aan hun wandeling van 3,5 km door de binnenstad van Leeuwarden. In honderd dagen ‘wandelen’ deze bomen door de binnenstad van Leeuwarden en kleuren de stad letterlijk groen. Het ‘wandelende’ bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem: wat kunnen we leren van bomen en hoe kijkt het bos naar de mensenwereld? Bosk heeft een uitgebreide randprogrammering waarbij onder meer (inter)nationale kunstenaars, culturele organisaties, bewoners en bedrijven betrokken zijn. Bosk wil het evenwicht tussen mens en natuur herstellen en streeft naar een groenere toekomst door het planten van duizenden bomen, want ‘als bomen kunnen wandelen, kunnen mensen veranderen’ aldus Bruno Doedens, artistiek leider en bedenker van Bosk. De bomen krijgen na het evenement een vaste plek in de gemeente Leeuwarden.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!