BoomAmsterdam is (weer) terug!BoomAmsterdam is (weer) terug!
Back Back Nieuws

BoomAmsterdam is (weer) terug!

18 februari 2022

Bij Boom Chicago organiseert Bruni Hofman wekelijks een Nederlandstalig programma: BoomAmsterdam. Van maart tot en met mei 2022, iedere woensdag een voorstelling. De literaire actualiteit wordt besproken, jonge cabaretiers staan weer op het toneel, onbekende buurtbewoners worden geïnterviewd, talentvolle muzikanten van het popconservatorium treden op en aanstormende kunstenaars tonen en bespreken hun werk. Voorafgaand aan de voorstelling kan een pasta genuttigd worden, samen met oude en nieuwe bekenden.

BoomAmsterdam is tijdens de pandemie ontstaan om de cultuurindustrie, jong en gevestigd talent en de verschillende disciplines een extra platform te bieden en een hart onder de riem te steken. Het is de derde keer dat BoomAmsterdam herstart, tussen de lockdowns door. De coronacrisis was tevens de aanleiding voor de oprichting in mei 2020. Alles zat dicht, mensen waren thuis, verstoken van onverwachte invloeden van buitenaf. Zodra het weer kon was het belangrijk om zo snel mogelijk weer naar het theater én naar elkaar te gaan. Hoofden en harten moeten worden gevoed en Boom Chicago wilde daar iets aan bijdragen. BoomAmsterdam biedt weer wekelijks een plek aan zoveel mogelijk culturele en creatieve producties en activiteiten.


Vanaf woensdag 2 maart is BoomAmsterdam Café/Pasta/Podium weer terug, tot en met mei. Het café is geopend vanaf 17:00 uur. Tussen 17:30 en 19:30 uur serveren we een pasta met brood en salade.


Laten we praten | 2 maart, 6 april, 4 mei | 20:15 uur
'Laten we praten' is een literair programma met auteurs Hans Maarten van den Brink en Daan Heerma van Voss en maandelijks wisselende gasten uit de wereld van de literatuur. In 'Laten we praten' komen kwesties uit de literaire actualiteit aan bod, die meestal ook een maatschappelijke dimensie blijken te hebben.


Kelder op Zolder | 9 maart, 13 april, 11 mei | 20:15 uur 
Op de zolder van Boom Chicago zit een prachtige theaterzaal met een bar en de sfeer van een echte cabaretkelder. Dit is het decor van 'Kelder op Zolder'. Drie jonge cabaretiers spelen ieder een half uur lang de zaal aan stukken. Altijd vol variatie en energie, van kleinkunst muziek tot stand-up comedy.

Onbekend Bemind | 16 maart, 20 april, 18 mei | 20:15 uur
Ronit Palache (auteur en journalist) en Corine Koole (idem, bekend van o.a. Volkskrant Magazine en LINDA.) dagen onbekende mensen uit de stad en de buurt uit om hun levensverhaal te vertellen. Een intiem, ontroerend en spannend maandelijks interviewprogramma en in de pauze een optreden van maandelijks wisselende jonge muzikanten.

Night by the Young | 23 maart, 13 april, 25 mei | 20:15 uur
Elke vierde woensdag van de maand toveren we het café om tot een podium-galerie-bioscoop-veganistisch restaurant-creatief platform voor 'Night by the Young'. Zo kunnen jonge kunstenaars hun werk laten zien en een groter publiek bereiken buiten hun eigen bubbel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!