Back Back Nieuws

Boom Chicago's Nightmare on the Rozengracht: Amsterdams spookhuis voor volwassenen

20 september 2013
Het Asta Theater was in 1938 de grootste bioscoop van Amsterdam. In een tijdperk van Swing muziek en Art Deco architectuur genoot de hoofdstad van een opwindende tijd voordat de oorlog zou uitbreken. Helaas was het niet alleen rozengeur en manenschijn. Bezoekers en medewerkers van het Asta Theater spraken over bovennatuurlijke voorvallen die het gebouw teisterden. Op een onfortuinlijke avond in oktober van 1938 stortte het plafond van het theater in waardoor 48 mensen een onverwachte dood vonden. Er vielen vele gewonden. Het legendarische theater was vanaf dat moment vervloekt en de gemeente besloot het voorgoed te sluiten voor het publiek. Tot dit jaar…

Nightmare on the Rozengracht is veel meer dan een traditioneel spookhuis zoals je het kent van de kermis. Het is een 25 minuten durende, bloedstollende tocht terug in de tijd, waarin je de geheimen beleeft van die schrikwekkende avond in oktober 1938 toen het noodlot toesloeg.

Een gewaarschuwd mens…
Voordat je je de schrik laat aanjagen kun je jezelf moed indrinken bij de bar waar de Jägerettes van Jägermeister voor je klaar staan. Mocht je maag het toelaten dan zorgt HotMamaHot voor heerlijke versnaperingen. De productie is absoluut niet geschikt voor kinderen, mensen met hartkwalen of een anderzins zwakker gestel. Bezoekers moeten daarnaast in staat zijn om trappen te beklimmen en af te dalen in donkere, benauwde ruimtes. Claustrofobie of hoogtevrees zijn onhandige handicaps.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!