Boom Chicago viert 30-jarig bestaanBoom Chicago viert 30-jarig bestaan
Back Back Nieuws

Boom Chicago viert 30-jarig bestaan

03 februari 2023

Bijna drie decennia geleden, op 11 juni, opende Boom Chicago haar deuren in de Iboya aan de Korte Leidsedwarsstraat als Amsterdams’ eerste Engelstalige sketch comedy en improvisatietheater. Wat begon als een idee aangewakkerd door een paar trekjes wiet is (op de een of andere manier) uitgegroeid tot de eigenzinnige maar invloedrijke oefenplaats voor enkele van de meest succesvolle en briljante comedians die in Hollywood werken, waaronder Jordan Peele, Seth Meyers, Jason Sudeikis en Amber Ruffin. Om dit te vieren nodigt Boom Chicago je uit voor een spannend en bomvol programma. 

Buikpijn van het lachen

2023 wordt niet nog een jaar vol malaise - niet als Boom Chicago daar iets aan kan doen. Het gerenommeerde comedy theater gaat Amsterdammers, expats en bezoekers buikpijn van het lachen bezorgen. Met meer shows en kortere looptijden, de triomfantelijke terugkeer van enkele van hun meest opmerkelijke alumni voor een niet te missen verjaardagsfeestje, een grotere Boom Chicago Academy, nieuwe kansen om baanbrekend komisch talent te zien, en nog veel meer. En dat allemaal om haar 30ste verjaardag zo uitbundig mogelijk te vieren. Boom Chicago maakt Amsterdam gegarandeerd de plek om te leven, lachen en liefhebben in 2023. 

30 hilarische jaren

De nieuw benoemde artistiek directeur van Boom Chicago, Stacey Smith, is bijzonder enthousiast: ‘Ik ben dolblij om de 30e verjaardag te vieren. De eerste vier dagen van het Boom Chicago Comedy Festival in juli staan in het teken van onze legendarische alumni. Het zal niet alleen een geweldige kans zijn voor onze huidige cast om met veel van onze helden het podium te betreden, maar ook een geweldige ervaring voor onze studenten en gemeenschap om de verhalen van dertig hilarische jaren mee te maken.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!