Boom Chicago haalt Musical Improv Spectacular naar AmsterdamBoom Chicago haalt Musical Improv Spectacular naar Amsterdam
Back Back Nieuws

Boom Chicago haalt Musical Improv Spectacular naar Amsterdam

15 juni 2022

Van Chicago naar Amsterdam: Musical Improv Spectacular was al een groot succes in de VS en is nu door Boom Chicago naar Nederland gehaald. Gelukkig maar, want de unieke mix van muziek, comedy en special guests is onweerstaanbaar grappig én origineel. Met op het podium onder andere de meeslepende vertelkunsten van Jörgen Raymann, Ted Lasso’s Brendan Hunt, Margôt Ros en Aaf Brandt Corstius. 

Musical Improv Spectacular is bedacht door Stacey Smith: castlid en artistiek directeur bij het Boom Chicago Comedy Festival. De show werd in 2015 voor het eerst opgevoerd in het iO theater te Chicago en maakte het genre ‘musical comedy’ groot. Nu is het Nederlandse publiek aan de beurt, voor storytelling monologen á la Amerikaanse late night shows, bizar grappige scènes en onvergetelijke geïmproviseerde songs. 

Chicago - Amsterdam

Stacey Smith: 'De avond is niet gescript, dus het is iedere keer weer spannend wat je gaat zien en horen. Maar wat we wél zeker weten, is dat iedere show bomvol zit met een opzwepende mix van comedy en muziek. Uitgevoerd door de cast van Boom Chicago en geïnspireerd door een fascinerende gast, die met zijn of haar verhalen het startpunt is voor geïmproviseerde scènes en liedjes. Menig castlid begon zijn carrière in het iO theater, dus het is mooi om met deze show nu weer de link te leggen tussen Chicago en Amsterdam.' 

De zomer van 2022 brengt een mooie afwisselende mix van nationale en internationale gasten tijdens het (Engelstalige) Musical Improv Spectacular programma: 

  • Buffi Duberman (22 juni): Engelse trainer en coach
  • Yora Rienstra (29 juni): cabaretière, actrice en dj
  • Tijdens het Boom Chicago Comedy Festival: columnist en schrijfster Aaf Brandt Corstius (7 juli), presentator/acteur/ ondernemer en consultant bij L&L, Jörgen Raymann (9 juli), schrijver bij The Daily Show with Trevor Noah/comedian Josh Johnson (13 juli) en Boom alumnus Brendan Hunt, bekend van onder andere Ted Lasso (16 juli).
  • Margôt Ros (7 september): actrice (Toren C) en schrijfster (Zeg maar Agaath)
  • Ron Simpson (21 september) creatief ondernemer (The Avocado Show, Skybox)

De komende weken worden er nog meer namen aangekondigd. Tickets voor Musical Improv Spectacular zijn vanaf nu verkrijgbaar via boomchicago.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!