Back Back Nieuws

Bolshoi Theater kleurt zwarter dan zwart dankzij ShowTex

24 oktober 2011
Het wereldberoemde Bolshoi Theater in Moskou opent op 28 oktober a.s. haar deuren na een ingrijpende renovatie. Mede dankzij de ecologische Oeko-Tex 100 theaterfluwelen van ShowTex wordt de heropening een internationale wereldprimeur.


Zwarter dan zwart

Het Theater ging op zoek naar de ideale verduisteringsdoeken en koos blind voor de Molière Ultrablack theaterfluwelen van ShowTex, die minder dan 1% van het podiumlicht reflecteren. Molière Ultrablack velours zijn zwarter dan zwart en tevens Oeko-Tex 100 gecertificeerde.

 

Extra veel aandacht

'De 20 meter lange Molière theatergordijnen en de gelaagde akoestische panelen vormen samen de zwaarste doeken ooit gemaakt in de theaterwereld. ShowTex besteedde extra veel aandacht aan de productie, de opslag, de verpakking en het transport van de gordijnen om plooien te voorkomen veroorzaakt door het eigengewicht van de stof. De panelen zijn daarom zorgvuldig gevouwen en verpakt in op maat gemaakte houten kisten. De indrukwekkende Bolshoi-gordijnen zijn uitgehangen in internationaal Kunstcentrum De Singel in Antwerpen om ze perfect te kunnen afwerken,' aldus Jessica Ballenger, marketing manager van ShowTex.

Meer informatie over renovatie Bolshoi van The Washington Post: http://www.washingtonpost.com/lifestyle/style/moscows-bolshoi-prepares-to-reopen/2011/10/12/gIQAqIY7fL_story.html

 

Meer informatie over Oeko-Tex 100:


 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!