Boekingssite Moonback haalt 1,5 miljoen euro opBoekingssite Moonback haalt 1,5 miljoen euro op
Back Back Nieuws

Boekingssite Moonback haalt 1,5 miljoen euro op

06 juli 2022

De eerlijke boekingssite Moonback heeft via crowdfunding 1,5 miljoen euro opgehaald. Er is nog een half miljoen extra nodig om de volgende stap van hun platform te financieren. Dit bedrag moet uiterlijk aanstaande zondag, voor het einde van de campagne, opgehaald zijn. Als dat niet lukt krijgen alle deelnemers hun inleg terug.

Na een succesvolle crowdfunding in 2020 heeft het bedrijf hun hotelboekingssite gelanceerd. Toen werd ook 2 miljoen opgehaald. Dit bedrag is nu op en de urgentie om deze tweede ronde succesvol af te ronden is dus groot. Zonder dit bedrag kan het bedrijf de geplande groeifase niet overbruggen en zal het zijn missie om een tegenwicht te bieden aan giganten als Booking.com en Expedia moeten staken.

Boeken via Moonback

Niels Meijssen, de oprichter van Moonback, geeft toe dat 2 miljoen een enorm bedrag is: ‘2 miljoen is ontzettend veel geld, maar de hotelmarkt is gigantisch. Om een plek te veroveren hebben we dit bedrag echt nodig. Ter vergelijking: Booking.com en Expedia spendeerden dit bedrag in 2021 iedere vier uur aan marketing. We willen reizigers en hotels een alternatief bieden, maar je kunt dat pas waarmaken als je hen ook gebruiksgemak geeft. Waar mensen in Europa ook naartoe willen reizen, je moét het via Moonback kunnen boeken.’

Gloednieuwe boekingssite

Reizigers kunnen nu in slechts vijf steden een accommodatie boeken op Moonback. Meijssen: ‘Met het geld uit de eerste ronde hebben we een gloednieuwe boekingssite gebouwd, met alle complexiteit die daar bij hoort. Eentje zonder knipperende knoppen maar met een fijne gebruikerservaring. We weten nu heel goed wat reizigers willen. Met het geld uit deze ronde kunnen we opschalen. We gaan nu veel meer hotels aansluiten om Europa in te trekken en echt een plek in de hotelmarkt te veroveren. Daarom willen we ons team uitbreiden met 7 fte.’

Harde deadline

Al meer dan 1.200 mensen hebben geïnvesteerd in de crowdfunding. ‘Dat onze missie om een alternatieve boekingssite voor hotelovernachtingen neer te zetten nog actueel is, daar twijfelen we niet aan. Moonback voert in de laatste dagen keihard campagne om de twee miljoen te bereiken. De crowdfunding laten slagen is echt een kwestie van zoveel mogelijk mensen bereiken voor de harde deadline. We werken dag en nacht, want ik zou er kapot van zijn als we moeten stoppen’, zegt Meijssen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!