Back Back Nieuws

Bob Hutten is Bourgondiër van het jaar

10 september 2015
'Een enorme inspirator en iemand die zoekt naar zinvolle oplossingen voor dingen die ons allemaal bezig houden.' Zo betitelde burgemeester Rombouts van 's- Hertogenbosch Bob Hutten tijdens de uitreiking van de award voor Bourgondiër van het jaar 2015. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis van Den Bosch tijdens de aftrap van de 29ste editie van Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

Volgens het bestuur van Bourgondisch 's-Hertogenbosch maakt Bob Hutten zich sterk voor het belang van eten, drinken en ambiance voor bedrijven en organisaties. 'Een professional die zich niet alleen sterk maakt voor de branche vanuit vakmanschap en gastvrijheid, maar een bredere blik heeft. Een visie die gericht is op natuurbehoud en de waarde van voeding voor de gezondheid van de mens. De maatschappelijke betrokkenheid van Hutten, het steeds opnieuw zoeken naar nieuwe initiatieven en het daarmee bieden van perspectieven, maakt Hutten tot een groot ambassadeur voor de stichting. Een echte Bourgondiër.'

De waarde van voeding
'Uiteraard zijn we bij Hutten heel blij met deze waardering', vertelt het Hutten team. 'De toekenning van de award is een erkenning van onze visie werkelijk van betekenis te willen zijn. De zinvolle oplossingen waar burgemeester Rombouts het over heeft, gaan over betekenis geven. Daarbij zoeken we aansluiting bij andere organisaties. Het gaat over vraagstukken over wat nu gezonde voeding is, over vitaliteit, over voeding bij ziekten en voor bepaalde doelgroepen zoals ouderen. Het gaat over zorg voor de natuur en over verspilling. Maar het gaat ook over sociale innovatie, over werkgelegenheid in de regio, over wat je kunt betekenen voor de samenleving en je directe omgeving, het inzetten van talenten en de kracht van gelukkige werknemers.' 

Volgens het team is het daarom dat Bob na de uitreiking benadrukte dat deze prijs voor heel Hutten is: 'Ik ben zeer vereerd en vind het voor mij alleen te veel eer. Hutten is nog maar net begonnen. We zien kansen, hebben een grote ambitie. Binnen Food & Feed en AgriFood Capital werken we regionaal samen met toonaangevende partijen. Daar zijn we trots op. Nu is de tijd gekomen om echt die landelijke aansluiting te zoeken. Te laten zien dat wij in Noordoost-Brabant de topregio zijn in agrifood. Ik zal me daar vol voor inzetten.'

Zien, proeven, ontmoeten & beleven
Bourgondisch 's-Hertogenbosch 3.0, zo betitelt voorzitter Pieter Bak de editie dit jaar. Naast zien, proeven en ontmoeten, is beleven als vierde element toegevoegd aan de slogan van het evenement. Met een duidelijk doel voor ogen: meer diversiteit en ook het jongere publiek richting de Parade trekken. Dat gebeurt onder andere met een Food Experience Dek, Food Theater, workshops en een Wereldterras vol fingerfood. Kijk voor meer informatie en het uitgebreide programma op bourgondisch-s-hertogenbosch.

Fotocredits: Marcel Willems

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!