Blooming landgoed Het HofBlooming landgoed Het Hof
Back Back Locaties

Blooming landgoed Het Hof: zien is beleven

13 maart 2017

Voor heel even in het bezit zijn van een fraai monumentaal herenhuis, met prachtig aangelegd terras en aangrenzende moestuin. Dat gevoel krijg je als je voor Het Hof staat en om je heen kijkt. De omgeving, het idyllische landgoed inclusief oude brug, het is alsof ze afgesloten zijn van de buitenwereld en jij de enige bent die deze plek kent.

Een pand met een historie

Stammend uit de middeleeuwen kent dit pand een bewogen geschiedenis. Nadat het jarenlang dienst deed als herenhuis is het in de 16e eeuw compleet verwoest door de Spanjaarden. Pas in de 19e eeuw ontstond de huidige vorm van het gebouw waarna het nog een aantal keer gerestaureerd werd om een bestendige toekomst van Het Hof te garanderen.

En die geschiedenis proef je: als je de grote deuren opent en de hal binnenstapt is het de moeite waard om heel even stil te staan en om je heen te kijken. De indrukwekkende lamp, diverse fraaie kunstobjecten, de warme inrichting met subtiele details, het zorgt ervoor dat je ook de rest van het pand wilt ontdekken. Direct links en rechts van de entree bevinden zich twee kamers van gelijke grootte. De een ideaal om met een man of 15 te vergaderen, de ander uitermate geschikt voor private events, vaak gecombineerd met het naastgelegen restaurant waar je met ruim 40 personen kunt genieten van de meest verse ingrediënten. En als het weer het even toelaat dan is het goed toeven op de buitenterrassen waar gegeten en gedronken kan worden, en waar de chef met liefde de maaltijd bereid op de Big Green Egg.

De bovenverdieping telt nog meer ruimtes. Allemaal prachtig en met een unieke inrichting, maar wat ze verbindt is de kunst. Geen kunst voor aan de muur, maar een hele muur gemaakt van kunst: kleurrijk, prachtig behang speciaal ontworpen voor Het Hof. Dit geeft de ruimtes zoveel sfeer dat je hier zonder moeite met veel plezier een dag gaat vergaderen.

 • Blooming landgoed Het Hof
  Blooming landgoed Het Hof
 • Blooming landgoed Het Hof
  Blooming landgoed Het Hof
 • Blooming landgoed Het Hof
  Blooming landgoed Het Hof
 • Blooming landgoed Het Hof
  Blooming landgoed Het Hof
 • Blooming landgoed Het Hof
  Blooming landgoed Het Hof
 • Blooming landgoed Het Hof
  Blooming landgoed Het Hof
 • Blooming landgoed Het Hof
  Blooming landgoed Het Hof

Blooming activiteiten

De naast gelegen biologische moestuin heeft de omvang van een voetbalveld en herbergt meer dan 80 verschillende soorten groenten en fruit. Er staan bijenkassen en er is nog een 17e eeuwse slangenmuur (een van de laatste in Nederland); een kronkelige muur gericht op de zon uit het zuiden die gebouwd werd om fruit te telen. Voorafgaand aan een nieuw seizoen maakt de kok samen met de tuinman een zaai-plan, wat een afwisselende kaart garandeert. Om dit plan goed uit te voeren en de tuin te onderhouden, is een mooi samenwerkingsverband opgericht met zorginstelling Scorlewald uit Schoorl.

De ingrediënten uit de moestuin worden niet alleen gebruikt voor het restaurant, maar ook voor de kookworkshops gehouden in Het Hof. Een leuke afwisseling na een meeting en een goede manier om je relaties beter te leren kennen. Of gewoon een uitstekend excuus om onder leiding van een chefkok eens echt goed te leren koken. Nog iets heel anders doen tijdens je meeting of event? De nabijgelegen duinen achter het Blooming hotel, of het strand bij Blooming beach bieden ruime mogelijkheden voor avontuurlijke outdoor activiteiten.

Van congressen tot vergaderingen en van trouwen tot exclusief dineren, Het Hof biedt het allemaal. Meerdaagse events zijn daarbij ook prima te combineren met een hotelovernachting in het Blooming hotel. Maar wil je echt iets bijzonders doen voor je gasten, dan moet je van de gelegenheid gebruik maken om het hele pand en landgoed exclusief te huren. Dat gevoel om voor heel even in het bezit te zijn van een monumentaal pand komt dan ineens wel erg dichtbij.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!