Blooming HotelBlooming Hotel
Back Back Locaties

Blooming Hotel: zeeën van ruimte in de buurt van de Randstad

06 februari 2017

Als je vanaf de Randstad de borden richting Alkmaar volgt, komt na een paar kilometer het artistieke dorpje Bergen in zicht. Een afslag richting de kust brengt je naar een prachtig bosrijk gebied, waar al snel een uitnodigend bord Blooming Hotel verschijnt. Op de oprit waan je je onmiddellijk in een oase van rust en ontspanning; de geluiden en chaos van de stad zijn voor heel even verleden tijd.

Alles in één

Kort na de tweede wereldoorlog werd de Bergense Volkshogeschool opgericht, gesubsidieerd door verschillende lokale bedrijven uit de Zaanstreek. In de loop der tijd ontstond vanuit de hogeschool een trainingsbureau en werden er vleugels aangebouwd om overnachtingsmogelijkheden voor de deelnemers te realiseren. Toen de subsidies werden stopgezet moest er een andere vorm van inkomsten worden gezocht. Niet alleen omwille van het gebouw, maar ook omwille van de lokale economie: veel mensen uit de omliggende dorpjes hadden werk bij of door de Volkshogeschool.

Als je het hotel binnenkomt valt de prachtige open ruimte, het ‘sociale hart’ direct op. Een ongedwongen cafésfeer, waardoor je als gast heel even in verwarring bent gebracht; 'is dit een hotel, bar of evenementenlocatie?' Het mooie van Blooming is dat je niet hoeft te kiezen. Dit hotel heeft het namelijk allemaal en weet die ongedwongen sfeer in elke ruimte uitstekend neer te zetten.

Weggezakt in de bank met uitzicht op de duinen, vertelt Sales en Marketing Manager Martijn Lindhout ons meer over deze bijzondere plek.

We are blooming

'In 2001 werd de naam Blooming gedeponeerd. Vanaf 2004 ging het hotel open voor de leisure markt en groeide het uit tot een bloeiende organisatie. Ruim zeven jaar later hebben we een nieuwe vleugel bijgebouwd waardoor de teller nu op 128 hotelkamers, 16 vergaderzalen, een bar, restaurant, zwembad en sauna staat,' vertelt Lindhout. Het hotel, inclusief 11 hectare duingebied is niet de enige locatie van Blooming. Op zo’n 3 kilometer afstand bevindt zich het Hof, een eeuwenoud landgoed met een rijke geschiedenis. Een paar kilometer verderop, op een steenworp afstand van zee is sinds vorig jaar Blooming Beach, een fantastisch strandpaviljoen, als derde locatie toegevoegd. Hiermee heeft deze organisatie alles in huis om ieder event of overnachting tot een blijvende herinnering te maken.

Het hotel beschikt over 8 verschillende kamertypes, allen met een unieke look en feel, maar allen gekenmerkt door de rust die ze uitstralen en de bijzondere kunstwerken aan de muur. Ditzelfde geldt voor de vergaderruimtes. Naast de prettige inrichting zijn ze uiteraard ook van alle praktische gemakken voorzien om iedere presentatie, workshop of event soepel te laten verlopen. Maar het meest bijzondere van de ruimtes is wel het prachtige uitzicht op de vijver, het bos of de duinen. Je bent letterlijk één stap verwijderd van de weidse natuur; als ergens creativiteit geboren wordt is het wel hier.

 • Blooming Hotel
  Blooming Hotel
 • Blooming Hotel
  Blooming Hotel
 • Blooming Hotel
  Blooming Hotel
 • Blooming Hotel
  Blooming Hotel
 • Blooming Hotel
  Blooming Hotel
 • Blooming Hotel
  Blooming Hotel

‘Giving back’ gedachte

Nog altijd levert Blooming een grote bijdrage aan de lokale economie. 'Maatschappelijke betrokkenheid, iets terug doen voor de mensen uit de omgeving die dit pand ooit mogelijk maakten, is een belangrijke kernwaarde binnen onze organisatie,' vertelt Lindhout. Zo is er een grote biologische moestuin die wordt onderhouden door medewerkers van een zorginstelling uit het naastgelegen dorp. 'En als de ingrediënten voor het restaurant en de catering niet uit eigen tuin komen, dan halen we ze bij een boer uit de regio. Zo is er altijd de zekerheid van mooie verse en lokale producten, waardoor de heerlijkste gerechten bereid kunnen worden.'

Na nog een laatste blik op het warm ingerichte restaurant met indrukwekkende houtoven, waar deze gerechten bereid en geserveerd worden, lopen we naar buiten en rijden we de bosrijke oprijlaan af. Terug naar de drukte van de stad die voor even zo ver weg leek.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!