Back Back Achter de schermen

bloggen het werkt!

24 mei 2007

Ik ben nu een tijdje aan het bloggen. Dat is leuk, soms zinnig, af en toe inspirerend, maar ik blijf het in ieder geval vol houden. Het voegt ‘iets’ toe.

Sinds kort houden wij een weblog bij. En ineens begint het logisch te worden. Ik begin de lofzang van Henk-Jan op het bloggen te begrijpen. Waneer je als bedrijf (of act) een actueel log bijhoudt dan gebeurt er iets bijzonders.

In ons geval vertellen we over onze voorstellingen, niet te inhoudelijk, maar op hoofdlijnen. Maar ook en misschien wel juist op de randverschijnselen. (lekkere huiswijn in fort Voordorp, erg vroege bijeenkomst in Westland) ,over de akoestiek, als dat onze pianist of technicus opvalt, of over mislukte naambordjes (Transformarorhuis)

Kortom over wat je meemaakt waneer je doet wat je doet. En ineens hoor ik van mensen die ik al jaren ken (niet van werk) Ooo, nou snap ik wat je doet. Bureaus linken door naar ons log om hun klanten een beeld te geven. Er onstaat langzaamaan ook een soort van beeld over trends in evenementenland. Je kunt zelfs zien hoe de concurentie met ons omgaat. Maar bovenal vindt men het leuk. Het helpt. het is marketing, maar dan wel eerlijke, simpele marketing. Bloggen, elk bureau in de branche zou dat moeten doen. Waarom?, om te laten zien wat en hoe je dingen doet. Ik ben om. Helemaal.

handige tips zijn, volgens mij;

  1. Snelheid, gelijk na de voorstelling zetten we een foto en een tekstje online. Mensen die dan ’s avonds of de volgende dag gaan kijken zien ‘hun’ verhaaltje. het verhaal smeuig maken of er iets langer over nadenken kan dan altijd nog waneer je wat meer tijd heb.
  2. Vormgeving, zorg dat het er net iets gelikter uitziet dan een ‘standaard’ web-log. (moet bij ons ook nog iets aan gebeuren)
  3. Promotie, meld aan betrokkenen (in ons geval de opdrachtgever) dat er een stukje ‘over hen’ online staat. Ze gaan dan kijken en nog steeds vindt iedereen het leuk om iets over zichelf terug te lezen.
  4. lees en schrijf ook veel op andere blogs, is vooral ook leuk om te doen, maar zorgt ook voor linkjes terug en inspiratie.
  5. Wees eerlijk, ook of juist verhalen over falen zijn fijn om te lezen. Vooral als je weet dat je geleerd hebt van datgene wat fout ging. Alleen maar jubelverhalen zijn niet zo spannend. (daar heb je de website al voor)

Voeg dus een log toe aan je website of beter nog, verbouw je website tot een log. (we hebben nu al in minder dan een maand meer dan 1000 hits gehaald, en het aantal bezoekers per dag stijgt dagelijks… )

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!