Bloesemfestival op Landgoed De OlmenhorstBloesemfestival op Landgoed De Olmenhorst
Back Back Nieuws

Bloesemfestival op Landgoed De Olmenhorst

25 april 2017

Landgoed De Olmenhorst en Podium Duycker gaan samenwerken. Het eerste evenement dat uit deze samenwerking voortkomt vindt al op 30 april plaats. Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek is op dan namelijk het decor van het Bloesemfestival. Dit eerste evenement in een reeks van drie, sluit aan op belangrijke fases in de cyclus van de fruitteelt: de bloesem, de zomerzon en het oogstfeest. Cultuur, muziek en natuur worden hier met elkaar verbonden in de vorm van live muziek en diverse activiteiten voor jong en oud. De entree is gratis en het festival begint om 12:00 uur.

Genieten van de lente

De bloesem is altijd een magisch moment, een mooie voorbode van alle appels en peren die in de herfst geplukt gaan worden. Een goede reden voor een heerlijk lentefestival voor het hele gezin. Tijdens het Bloesemfestival kun je als bezoeker niet alleen van de bloesem genieten, maar ook van heerlijke live muziek! Het muziek- en activiteitenprogramma vind je verspreid over het landgoed.

Live muziek en activiteiten

Tijdens het Bloesemfestival zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen bezoekers biologische producten van De Olmenhorst proeven, genieten van een verfrissend drankje, binnenlopen bij een workshop of de boomgaard verkennen door middel van een rondleiding. Bezoekers kunnen zelfs een picknickmand reserveren en nog veel meer! Verschillende lokale en nationale artiesten gaan de dag vullen met muziek. De artiesten die op komen treden zijn:
Samba Toure | Okke Punt | Panville | Fly Me To The Moon | Te Loo & Vedettes | Janne Timmer | Meant2B

Er zijn diverse gratis activiteiten. Pier K verzorgt een workshop Bloesem schilderen, men kan een haarband of polscorsage met bloemen maken, kinderen worden geschminkt als "bij", er is een wensboom van Duycker en William Antersijn verzorgt een workshop tai chi. Tegen geringe kosten kunnen bezoekers bij Linea Verde handletteren op servies, bij het zijde-atelier een vriendschapsarmbandje maken van zijde met een bloem van zijde-klei en kan je kaarsen dompelen bij Kaarsenmakerij Willemijn.

Win adoptieboom

Om een schatting te krijgen van het aantal bezoekers en zo het evenement zo goed mogelijk te kunnen laten verlopen kan men bij Duycker een gratis ticket bestellen. Dit is niet verplicht maar deelnemers maken automatisch kans op een adoptieboom op Landgoed de Olmenhorst en kaarten voor evenementen in podium Duycker. De adoptieboom mag door de winnaar zelf leeggeplukt worden tijdens het oogstseizoen!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!