'Blikvanger van jewelste': De Beatles Beetle'Blikvanger van jewelste': De Beatles Beetle
Back Back Nieuws

'Blikvanger van jewelste': De Beatles Beetle

26 april 2022

Het is de liefde voor muziek in het algemeen, en die voor The Beatles in het bijzonder. En het is natuurlijk de zendingsdrang, die iedere muziekliefhebber heeft: als je iets mooi vindt, wil je dat andere mensen dat ook horen. Combineer dat met een briljante ingeving, en je hebt goud in handen. Maar het gaat om de muziek. 

Want ‘zendingsdrang’, dat heeft Peter Rijsenbrij zeker. Als voormalig deejay van onder andere Radio 10 is muziek in zijn leven verankerd. Toen hij een Volkswagen Kever uit 1972 zag staan in de garage zei de verkoper ‘dit is de eerste super-Beetle uit 1972. En het popte onmiddellijk in me op. Het is natuurlijk een prachtige auto, een klassieker. Iedereen heeft er wel iets mee. Als ik die nou eens omtover tot Beatles-auto? De Beatles Beetle, dat is toch een blikvanger van jewelste? Twee klassiekers, in naam verenigd in iets nieuws.’ En een VW kever staat op de hoes van het album Abbey Road. Toeval bestaat niet.

En dus werd de auto van onder tot boven beplakt met de platenhoezen en foto’s van The Beatles. In de kofferbak werd een platenspeler en een digitaal systeem ingebouwd, waarmee continu Beatlesmuziek uit de Beetle klinkt. 

Blikvanger

Rijsenbrij, die als evenementenorganisator en presentator actief is, reist er nu evenementen mee af. De Beatles Beetle is daarbij een evenement op zich. ‘Iedereen wil ermee op de foto. Echt: iedereen! Ik heb in Batavia Stad en op de HISWA gestaan en de belangstelling was enorm. De Beatles Beetle is te huur. ‘Als blikvanger, eventueel gecombineerd met een barista, bubbels of een biertje. En ik kan dus, als het weer het toelaat, plaatjes draaien in de kofferbak. Pak ik mijn oude beroep als deejay weer op,’ lacht Peter. En zoals het vaker gaat met goede ideeën: de timing is perfect. ‘Begin van de zomer 2019 ging de film ‘Yesterday’ in première, de film waarin muziek van The Beatles centraal staat. De Nederlandse uitgever van die film viel van zijn stoel toen hij hoorde van de Beatles Beetle. En dus stond ik ook bij de Nederlandse première van de film.’ 

De aanvragen voor de Beatles Beetle beginnen weer te lopen en dat inspireerde mij tot nieuwe projecten. ‘Ik heb nu ook een Beach Boys Beetle. Een VW Kever uit 1975. Met een surfplank op het dak en muziek van The Beach Boys, voor Good Vibrations tijdens een evenement'. Meer info:

www.beatlesbeetle.nl 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!