Back Back Nieuws

Blauw nu ook in Amsterdam

23 juni 2008
Restaurant Blauw, reeds een begrip in Utrecht, opende pal tegenover de ingang van het Vondelpark aan de Amstelveenseweg een tweede vestiging.

De Indonesische keuken wordt doorgaans wel geassocieerd met lekker eten, maar vooral niet met trendy. Blauw Utrecht heeft bewezen dat trendy en verrassend wel degelijk een goede combi vormt met de Indonesische keuken.


Het interieur van Blauw is, tegen alle verwachtingen in, rood. Eyecatcher is een levensgrote oude familiefoto. ‘Dit is mijn oma en haar familie in Indonesië’, zegt eigenaar Stefan Vreugdenburg. ‘Deze foto staat symbool voor de traditionele gerechten die wij serveren. De Indonesische keuken geurt en smaakt tijdloos en dit proef je in onze gerechten. Je proeft de geschiedenis, maar dan wel in een omgeving anno 2008.’

Verantwoordelijke voor de smaak van Blauw is chef-kok Agus Hermawan. Hermawan verdiende zijn strepen bij restaurant Spandershoeve waar hij medeverantwoordelijk was voor het behalen van de Michelinster in 1998. Zijn stijl wordt gekenmerkt door een streven naar modernisering met oog voor de tijdloze kwaliteit van de authentieke Indonesische keuken.


‘Uit eten is een avondje uit. Lekker eten in een ongedwongen sfeer. Met gastvrij personeel, oog voor privacy, prettige achtergrondmuziek en een gevarieerde menukaart zorgen wij voor een bruisend avondje uit. Elke avond maken wij van iedere tafel een foto. Natuurlijk niet zonder toestemming. De volgende ochtend kun je via onze website deze foto downloaden als aandenken. Het avondje uit begint bij de reservering en eindigt de volgende dag met de foto. Omdat uit eten zoveel meer is dan alleen de buitenshuis de honger stillen.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!