Back Back Nieuws

Blackstone wil Mint Hotels kopen

12 augustus 2011
De Amerikaanse investeerder Blackstone Group is in onderhandelingen met de eigenaren van Mint Hotels voor een overname. Het gaat om zeven hotels in het Verenigd Koninkrijk en één hotel in Amsterdam, dat onlangs geopend is. Volgens insiders zou het gaan om een investering van 655 miljoen euro.

TPG Capital heeft ook interesse
Ook het Amerikaanse TPG Capital heeft interesse getoond voor een gedeeltelijke overname van de Mint Hotel portfolio. Maar analisten beweren dat De Blackstone bereid is meer te betalen voor Mint Hotels.

Britse Orr familie
Mint Hotels is opgericht in 1995 onder de oorspronkelijk naam City Inn en in 2010 gerebrand als Mint Hotels. Het hotelbedrijf is eigendom van de Britse Orr familie. Het 553 kamers tellende Mint Hotel in Amsterdam opende haar deuren in mei 2011.

Over Blackstone Group
De Blackstone Group is een Amsterikaanse investeringsbedrijf gevestigd in New York. De investeerder kocht in juli 2007 Hilton Hotels op voor ruim 26 miljard dollar. Naast Hilton bezit Blackstone aanzienlijk belangen in de hotelindustrie met onder meer La Quinta Inns en LXR Luxury Resorts. Ook bezit Blackstone de Britse vakantieparken van Center Parcs.

Profiteren
De overname zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor het managementmodel van Mint Hotels. De Blackstone is in principe geïnteresseerd in het onroerend goed van Mint Hotels, allemaal gevestigd op A-locaties. Een eventuele rebranding onder de Europese tak van de Hiltonketen is hierbij niet ondenkbaar. Hilton beschikt over een uitstekend internationale reserveringssysteem en een populair loyaliteitsprogramma, waarbij Mint Hotels zou kunnen profiteren.

Bron: Misset

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!