Back Back Nieuws

BIS en Microsoft sluiten strategische alliantie

17 juli 2015
BIS BV – 100% dochter van Mood Media Corp. – maakte 16 juli bekend een strategische alliantie te hebben gesloten met Microsoft voor het adviseren, leveren en onderhouden van Microsofts nieuwste collaboration oplossing: Microsoft Surface Hub. Met de Microsoft Surface Hub krijgt BIS - de Benelux marktleider op het gebied van Audiovisuele & ICT totaaloplossingen en ruimte-inrichting - een ongeëvenaarde oplossing in zijn assortiment om het interactief, remote en visueel samenwerken in groepen te optimaliseren.

Technologie voor groepen
Wereldwijd is een aantal trends zichtbaar met betrekking tot de manier waarop mensen in een zakelijke omgeving overleggen en vergaderen. Deze trends zijn o.a. het gegeven dat 54% van alle vergaderingen wereldwijd inmiddels één of meerdere remote deelnemer(s) heeft, het aantal mobiele werknemers sinds 2005 met maar liefst 80% is toegenomen en er nieuwe soorten ruimtes worden ontworpen om samenwerken in en tussen groepen te simuleren. Opvallend hierbij is dat de technologie geen gelijke tred lijkt te houden met de wijzigende manier van werken; althans wat het samenwerken tussen groepen betreft. Maar dat is volgens BIS nu veranderd. Dankzij Microsoft Surface Hub.

Geïntegreerde manier van samenwerken
Microsoft Surface Hub onderscheidt zich van andere oplossingen voor (online) collaboration doordat bepalende onderdelen, zoals hardware en applicaties, volledig op de toepassing, de gebruiker en op elkaar zijn afgestemd. Daarbij is op detailniveau aandacht besteed aan beleving, intuïtief gebruik, gemak en veelzijdigheid. Twee formaten displays (55 en 84 inch/140 en 213 cm), hightech camera’s en krachtige speakers zorgen - samen met een Windows 10 omgeving met Office en nieuw ontwikkelde apps - voor optimale beschikbaarheid, hoge kwaliteit, veel interactie en stijgende productiviteit.

Dankzij de nieuwste technologieën voelen deelnemers zich meer betrokken, zijn ze voor iedereen zichtbaar en kunnen – waar ook ter wereld – hun input geven, content delen (ook draadloos) en aantekeningen maken. Een remote deelnemer toevoegen? Met digitale post-its brainstormen? Input tijdens meerdere sessies gebruiken? Andere content invoegen? Aantekeningen en afspraken via e-mail verspreiden? Een enkele ‘tap’ is voldoende. En na afloop zorgt het systeem zelf voor een schoon bord. Klaar voor nog meer goede ideeën en efficiënte brainstormsessies.

Nieuwste technologie, nieuw tijdperk
Jean Pierre Overbeek, CEO van de internationale BIS Group, voorziet grote veranderingen in de manier waarop groepen zullen samenwerken: ‘Net zoals de PC een enorme invloed heeft gehad op de productiviteit van de individuele medewerker, zo zal de Surface Hub ongekende impact hebben op de productiviteit van teams. Het is waar dat ook andere fabrikanten tools ontwikkeld hebben om als groep(en) samen te werken, maar Microsoft Surface Hub is wereldwijd het eerste platform waarin alle essentiële elementen om de ‘kracht van de groep’ te maximaliseren zijn geïntegreerd en op elkaar afgestemd. In dat opzicht staan we met deze technologie voor mijn gevoel aan de vooravond van een nieuw tijdperk.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!