Birds@Work vliegt al 15 jaar de sterren van de hemelBirds@Work vliegt al 15 jaar de sterren van de hemel
Back Back Nieuws

Birds@Work vliegt al 15 jaar de sterren van de hemel

05 juni 2019

Een mijlpaal voor Birds@Work: dit jaar verzorgen zij al 15 jaar roofvogel workshops. Begin jaren negentig is Rob van Dipten gestart met de valkerij. Door een ongeval in 2001 brak hij zijn rug met als gevolg een dwarslaesie. Na een onderbreking van bijna 2 jaar revalidatie en herstel startte hij in 2003 samen met zijn vrouw, Nina Markx, het bedrijf Birds@Work Valkerij.

Falconry Experience, de 1ste

Op 3 juni 2004 organiseerde Birds@Work het 1ste, grote, bedrijfsuitje. Een 4 uur durende Falconry Experience Day in het Engels voor Corus uit IJmuiden. 'Er was een nieuw staalproduct op de markt en na de introductie, voor alle buitenlandse inkopers, wilde men iets traditioneel Europees doen. We waren er met 6 valkeniers op de locatie Slot Marquette in Heemskerk. Hier is de basis gelegd van alle workshop concepten zoals wij deze nu aanbieden,' vertelt Rob.

Groot geworden door klein te blijven

'Inmiddels is ons bedrijf sterk gegroeid en hebben we de beschikking over circa 350 roofvogels en 20 valkeniers. We zijn groot geworden door klein te blijven en ik begrijp dat dit wat vreemd klinkt. Wat ik hiermee bedoel is dat we een roofvogel workshop voor 8 man met evenveel aandacht presenteren als een teambuilding voor 150 personen. Nu, in de zomer, is onze drukste periode en toch hoef ik gelukkig bijna nooit nee te verkopen. We beschikken over genoeg valkerij teams dus ik heb er altijd nog wel 1 achter de hand voor een last minute opdracht. Saillant detail, onze prijzen zijn momenteel nog dezelfde als toentertijd in 2004,' besluit Rob lachend. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!