Back Back Nieuws

Bioscoop van de toekomst opent in de Domstad

09 september 2015
Met de opening van CineMec Utrecht op 18 september krijgt de stad er zeven moderne zalen bij, voorzien van de nieuwste technieken en gemakken. Het theater doet ook meteen dienst als locatie voor het Nederlands Film Festival.

Het markante rode gebouw in de wijk Leidsche Rijn, centraal gelegen aan de A2 en naast station Utrecht Leidsche Rijn, biedt Utrecht bijna 1900 nieuwe bioscoopstoelen, verdeeld over zeven zalen die zijn uitgerust met alle moderne gemakken en technieken. Zaal 1 biedt behalve de nieuwste geluidstechniek Dolby Atmos ook laserprojectie. Met de bouw van het nieuwe complex is een investering van 21 miljoen euro gemoeid.

Rooftop Cinema
CineMec Utrecht wil zich profileren als 'bioscoop van de toekomst'. Er vinden niet alleen reguliere filmvoorstellingen plaats, maar ze halen de wereld letterlijk in huis met live opera's, toneelstukken en balletuitvoeringen uit alle delen van de wereld live via de satelliet. De komende maanden vinden er onder meer vertoningen plaats van voorstellingen van de Metropolitan Opera in New York, het National Theatre in Londen en het Bolshoi Ballet in Moskou. Een unicum is de Rooftop Cinema, een ‘bioscoopzaal’ op het dak van het gebouw waar in de zomermaanden openluchtvoorstellingen worden georganiseerd. CineMec Utrecht (Sterrenkijker) is de enige bioscoop in Nederland die deze vorm van film kijken op een dakterras mogelijk maakt.

Zakelijke locatie
'Behalve bioscooplocatie is CineMec met zijn sfeervolle foyers, digitale projectie, goed geoutilleerde vergaderruimtes en 560 parkeerplaatsen op eigen terrein ook de perfecte locatie voor zakelijke evenementen, congressen of beurzen', stelt directeur Gerben Kuipers. 'Het nieuwe gebouw moet een zelfde multifunctionele energieke uitstraling krijgen als ons theater CineMec Ede. Daar bewijzen we al vijftien jaar met succes hoe cultuur en de zakelijke markt elkaar perfect kunnen aanvullen.'

CineMec is sinds september 2014 onderdeel van de Pathé Groep.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!