Back Back Nieuws

Biologisch diner tijdens Elephant Parade

20 november 2009
Puur Produkties heeft op 12 november jl. het diner verzorgd, waarbij de gasten genoten van 'vergeten groenten', op de veilingavond van de Elephant Parade Amsterdam. Met de opbrengst van de veiling (ruim 8 ton!) steunt de Elephant Parade de Engelse stichting Elephant Family, een stichting die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant.

Op het terrein van de Westergasfabriek, sponsor van de elephantparade en vaste partner van Puur Produkties, stonden de olifanten van 2 tot 12 november tentoongesteld. De olifanten waren beschilderd door bekende kunstenaars, waaronder Ans Markus, Jan des Bouvrie en Corneille.

 

Bijzondere tafeldecoratie

De gasten genoten van een pure en intieme sfeer in de sfeervolle Zuiveringshal. In het kader van het thema ‘zorgen voor elkaar’ serveerde Puur Produkties de wijnen op tafel. De gasten schonken voor elkaar de wijn in en smeerde voor elkaar een broodje. De tafels waren gedecoreerd met grote ronde draaischijven waarop diverse ‘vergeten Hollandse groenten’ zoals pastinaak, schorseneren en geel peen. Een biologisch verantwoord Hollands menu met makreel, kalfssukade en chocolade heerlijkheden maakte de avond compleet .

 

Record opbrengst

Onder leiding van Christie’s veilingmeesters Paulina Cramer en Jop Ubbens werden de olifanten (ruim 100 stuks!) tussen de gerechten door geveild. In de Amsterdamse Westergasfabriek was even niks te merken van de crisis: de veiling van kunstolifanten van de Elephant Parade leverde maar liefst 872.500 euro op. Een absoluut record!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!