Back Back Nieuws

Biobased innovatie in Noord-Brabant doet intrede in de evenementenindustrie

24 oktober 2013
De Provincie Noord-Brabant werkt aan een duurzame en slimme economie waarin maatschappelijke vraagstukken op inventieve wijze worden opgelost. Het streven van de provincie is om daarvoor de innovatiekracht van het Brabantse bedrijfsleven optimaal te benutten en te stimuleren. Een goed voorbeeld hiervan is de Biobased economie. Waarin de doelstelling is om bedrijven in de provincie te supporten om daadwerkelijk een vergroenings stap te kunnen maken op zowel product als proces gebied. Drie bedrijven uit de provincie hebben met het onderwerp Biobased, de handen ineen geslagen.

Initiatief
Het initiatief komt van fijnevent, eventcreator en organisator met opdrachtgevers vanuit diverse hoeken (profit en non-profit). Bijgestaan door Millvision als instituut op het gebied van Biobased met een goede reputatie als het gaat om innovatie daadwerkelijk om te zetten naar business via een marktintroductie. En Fraai Projecten als de producent van de ideeën die samen zijn ontwikkeld en gecreëerd.

Wat is ontstaan is een nieuwe meubellijn voor het inrichten van bijvoorbeeld (tijdelijke) evenementenlocaties en beurzen. Grondstoffen zoals tomatenstengels, maïsstengels, hennep, grasvezels, geëxpandeerd kurk en bioplastic, zijn de ingrediënten die zijn verwerkt van in deze inrichting.

Introductie
De introductie heeft inmiddels plaatsgevonden tijdens Dutch Design Week 2013 in Eindhoven, waar deze meubellijn onderdeel is van de innovatieve invulling van de ruimte waar de special events van onder andere de Provincie Noord-Brabant worden gehouden. Een functioneel podium waar innovatie ideeën, vraagstukken in belang van de creatieve economie samenkomen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!