Bilderberg Hotel ’t Speulderbos: Laat je ‘out of office’ genietenBilderberg Hotel ’t Speulderbos: Laat je ‘out of office’ genieten
Back Back Locaties

Bilderberg Hotel ’t Speulderbos: Laat je ‘out of office’ genieten

14 november 2018

Het is een zonnige herfstochtend en de Veluwe toont zich op zijn allermooist, met nevel boven de heidevelden en de bossen gekleurd in alle varianten rood en groen. Te midden van al dit fraais ligt Bilderberg Hotel ’t Speulderbos, op slechts een half uur rijden van Amersfoort. We zijn hier om een kijkje te nemen in het gerenoveerde restaurant en meer te horen over het outdoor food festival dat hier ook als indoor versie geboekt kan worden.

Enthousiaste reacties

‘Het vernieuwde restaurant is nu een paar weken open en we krijgen van onze gasten hele positieve reacties. Mensen waarderen de gezellige sfeer, de ruime opzet en natuurlijk ons Food Court concept,’ zo vertelt Brigitte Cloostermans, Banquet Sales Coördinator van het hotel. ‘Het restaurant heeft een moderne uitstraling gekregen en het Food Court met live cooking is echt een succes.’ Voor een vaste prijs van € 37,50 p.p. hebben de gasten de keuze uit een uitgebreid assortiment luxe voor- en nagerechten. Voor het hoofdgerecht kan men kiezen uit verschillende soorten vlees, vis of vegetarische gerechten. Nadat de gast zelf een stuk vlees of vis heeft uitgekozen, wordt dit ter plekke door de chef bereid. De gerechten wisselen per seizoen. ‘Door deze manier van werken hebben onze gastheren en –vrouwen meer tijd en aandacht voor de gasten gekregen. Dus komen we nu langs om aan tafel truffel te schaven of voor de gasten vanaf de kaaswagen een bord met heerlijke kazen uit binnen- en buitenland samen te stellen. En, vooral belangrijk voor de zakelijke markt, de gast bepaalt zelf het tempo. Het is dus mogelijk om even snel te eten, maar ook om gezellig uitgebreid te tafelen.’ Het restaurant biedt plaats aan 150 gasten en kan eventueel ook exclusief worden gereserveerd.

Out of office, dus lekker naar buiten…

Zoveel natuur om je heen, dat vraagt om buitenactiviteiten. ‘Ja,’ zegt Brigitte lachend, ‘wij sturen onze gasten soms letterlijk het bos in. Voor een verkwikkende wandeling welteverstaan, eventueel samen met een boswachter.’ Maar de ruimte rondom Bilderberg Hotel ’t Speulderbos biedt nog veel meer mogelijkheden. Erg geliefd is het Food Festival, waarbij de royale voortuin van het hotel wordt omgetoverd tot een festivalterrein, compleet met strobalen, gekleurde lampjes, een chill area met hangmatten, een play area met bijvoorbeeld een badmintonveld, een kampvuurplaats en een buitenbar. Maar liefst 400 gasten kunnen hier ontvangen worden. De geserveerde gerechten komen van de Oklahoma smoker, BBQ-barrels en de Piaggo Food TukTuk. ‘Lekkere muziek erbij en je hebt een perfect relatie-evenement of personeelsfeest. Wij hebben gemerkt dat de gasten door de laagdrempelige en informele sfeer veel sneller met elkaar in contact komen. En omdat we voor dit buitenevenement als het ware beginnen met een blanco canvas, kan het festivalterrein de look and feel krijgen van het bedrijf of de organisatie die gastheer is. Zo komen we samen met de klant tot bijeenkomsten vol frisse ideeën, innovatie, plezier en samenwerking.’ Het Food Festival kan geboekt worden als onderdeel van een complete bijeenkomst of als zelfstandig event. Daarnaast is het mogelijk om buiten ook een meer formeel moment te organiseren, denk aan een presentatie. In overleg met de opdrachtgever kan dan bijvoorbeeld op het festivalterrein een circustent verzorgd worden.

Een outdoor festival, maar dan binnen

Omdat de vraag naar het Food Festival groot is, biedt Hotel ’t Speulderbos ook een indoor versie aan, voor groepen tot 150 personen. In theaterzaal ‘t Speuld wordt de sfeer van buiten naar binnen gebracht, compleet met strobalen, verlichting, chill area met zitzakken en een play area met binnenspelen. ‘Het barbecueën doen we wel buiten, dat kan praktisch niet anders, maar verder is de sfeer en het gevoel binnen nagenoeg hetzelfde als bij de buitenversie.’ Het festival kan ook hier gecombineerd worden met een formeel moment. Dit kan dan in een van de 25 vergaderzalen  plaatsvinden.

Creativiteit is belangrijk

‘Wij willen vanuit onze creativiteit onze gasten iedere keer opnieuw weer verwonderen. Vanaf het eerste contact denken we met de gast mee om te komen tot de beste invulling van het evenement. Binnen ons eigen team hebben we allemaal een andere achtergrond en expertise, waardoor we met de meest originele ideeën komen. Maar altijd passend bij de doelstelling van de opdrachtgever. En als we dan samen weer een geslaagd evenement achter de rug hebben en afscheid hebben genomen van onze tevreden gasten, ja, dan denk ik bij mezelf: wat hebben we toch een leuk vak!’, zo besluit een enthousiaste Brigitte Cloostermans ons gesprek.

Facts & figures

  • 102 hotelkamers
  • 25 vergaderzalen, tot 375 personen
  • Creatieve brainstormruimte
  • Feest- en theaterzaal
  • Grand Café
  • Restaurant
  • Lounge

Door > Jean-Jacques Jouret

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!