Back Back Nieuws

Bijzondere Tall Ships uit Latijns-Amerika naar SAIL Amsterdam 2015

13 maart 2015
Het is lang geleden dat meerdere Latijns-Amerikaanse schepen deelnamen aan SAIL Amsterdam. Op dit moment hebben drie Tall Ships uit dit werelddeel definitief bevestigd dat ze naar Amsterdam gaan komen. Daarbij zijn twee echt bijzondere primeurs. De aanwezigheid van deze schepen, die alle wereldzeeën hebben bevaren,  brengt een stukje van de landen die zij vertegenwoordigen naar het hart van Amsterdam. Met hun historie en verhalen leren ze ons over het belang van vooruitzien naar nieuwe horizonten waar toekomstige generaties hun hoop op vestigen.

Esmeralda
Na haar laatste bezoeken in 1965 en 1968 zal de grote witte viermaster ‘Esmeralda’ uit Chili Nederland opnieuw aandoen. Voorafgaand aan SAIL Amsterdam 2015 heeft zij dan al verschillende andere Europese landen aangedaan. Chili en Nederland hebben elkaar al 400 jaar geleden voor de eerste keer ontmoet, toen Kaap Hoorn werd ontdekt door zeevaarders uit Hoorn. Dit historische feit wordt volgend jaar gememoreerd en de komst van de ‘Esmeralda’ staat dan ook in het teken van die herdenking. De deelname van dit schip aan SAIL Amsterdam 2015 biedt een passende gelegenheid om deze historische gebeurtenis samen te vieren. De Ambassadeur van Chili, mevrouw María Teresa Infante, zegt over de deelname: ‘Wij zien de komst van de Esmeralda als een mooie vertegenwoordiging van de zeevaart traditie van ons land.  De Chilenen zijn verheugd dat de ‘Esmeralda’ hen zal vertegenwoordigen tijdens SAIL Amsterdam 2015’.

Guayas
Een andere primeur is de komst van de ‘Guayas’ uit Ecuador. Zij is een zusterschip van de ‘Gloria’ uit Colombia die haar komst al eerder bevestigde. Ook de ‘Guayas’ stond al vele jaren op de ‘verlanglijst’ van meerdere SAlL edities en komt dus nu voor de eerste keer naar SAIL Amsterdam. Daarnaast zal de terugkeer van de ‘Gloria’ uit Colombia naar Amsterdam weer veel harten sneller doen kloppen. De matrozen van dit schip geven traditiegetrouw indrukwekkende presentaties. Tijdens eerdere edities van SAIL en tijdens het ‘open schip’ in de IJhaven was deze bemanning zonder twijfel de lieveling van het publiek.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!