Bijzonder sportjaar TIG Sports Bijzonder sportjaar TIG Sports
Back Back Nieuws

Bijzonder sportjaar TIG Sports

19 december 2022

TIG Sports beleefde een mooi sportjaar met een groot aantal bijzondere hoogtepunten, zoals The Invictus Games, de Allianz Regatta, F1 Heineken Dutch Grand Prix en meer. Ook in 2023 is de kalender heel goed is gevuld met bijvoorbeeld het Tata Steel Chess Tournament, Dutch Water Week en Allianz Regatta, Het Dutch Open op Bernardus Golf, World Gymnaestrada, The Ocean Race, Allianz WK Zeilen, Urban Sportsweek en de F1 Heineken Dutch Grand Prix.

Invictus Games The Hague 2020

2022 begon met het Tata Steel Chess Tournament en vervolgens was het de beurt aan The Invictus Games The Hague 2020. In mei  werd de primeur van het grootste watersportevenement van Nederland beleefd, de Dutch Water Week met de Allianz Regatta. Tegelijkertijd vond voor het tweede achtereenvolgende jaar een Dutch Open op Bernardus Golf plaats. Met het Allianz Jeugd WK Zeilen in juli als officiële voorbereiding op het Allianz WK Zeilen in 2023, switchten ze moeiteloos over van golfen op de fairway naar op golven op de Noordzee. In de zomer is ook de Urban Sports Week Amsterdam (USWA) uitgerold. Een fascinerende bundeling van sportieve community’s waar een deel van de beste Urban Sporters wereldwijd elkaar als vrienden sportief uitdaagt. Maar ook de meer traditionele sporten kregen een podium met het jaarlijkse ABN Amro Hockey weekend 2022.

F1 Heineken Dutch Grand Prix

September was een maand waarin de autosportliefhebbers aan hun trekken kwamen. De F1 Heineken Dutch Grand Prix, dit keer, met meer toeschouwers, was mede daardoor een nóg mooier hoogtepunt dan vorig jaar. Op het moment dat Max over de streep kwam in Zandvoort werd in Arnhem al gebouwd aan de volgende uitdaging; het WK Volleybal voor vrouwen. Van 16 september tot en met 15 oktober werden in totaal 100 wedstrijden gespeeld onder andere in Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn. Daarmee hebben we laten zien waar een klein land groot in kan zijn met meer dan 1,8 miljard kijkers wereldwijd.

Het jaar sloten we af in WK-stijl. Ook dit keer helemaal in het oranje tijdens het spectaculaire en officiële fan-event van de KNVB: Huis van Oranje.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!