Bijna 60.000 bezoekers voor Rotterdam Architectuur MaandBijna 60.000 bezoekers voor Rotterdam Architectuur Maand
Back Back Nieuws

Bijna 60.000 bezoekers voor Rotterdam Architectuur Maand

20 juni 2019

De Rotterdam Architectuur Maand blikt terug op een succesvolle vierde editie. Het uitgebreide programma, bestaande uit lezingen, debatten, tours en architectuurfestivals trok in totaal bijna 60.000 bezoekers. Een stijging van ruim 15.000 bezoekers ten opzichte van vorig jaar.

POST trekt veel bekijks

Veel mensen brachten de afgelopen weken een laatste bezoek aan POST Podium. Speciaal voor de Rotterdam Architectuur Maand opende het voormalig postkantoor aan de Coolsingel nog één keer de deuren voor het grote publiek. Bijna 27.000 mensen maakten van de gelegenheid gebruik om de maquettes van beeldbepalende projecten als van Feyenoord City, Hart van Zuid, Rijnhaven en de binnenstad te zien en om nog een laatste kijkje te nemen in het historische pand, voordat het wordt getransformeerd.

Gelaagde stad

Binnen het thema ‘de gelaagde stad’ konden bezoekers verschillende lagen van Rotterdam ervaren. Letterlijk via een zipline de hoogte in tijdens de Rotterdamse Dakendagen, of op ontdekkingsreis door geheime kelders en verlaten tramstations tijdens Parfum de BoemBoem, maar ook verdiepend met programma’s rondom de transformatie van monumentaal erfgoed en lezingen van Eran Chen (ODA New York), Adriaan Geuze (WEST8) en Wim Pijbes (Droom&Daad).

 

Drukbezocht

De Rotterdamse Dakendagen beleefde een succesvolle editie. Ruim 22.000 bezoekersbrachten een bezoek aan het uitgebreide programma op 65 daken. Ook het slotweekend van de Bauhaus tentoonstelling met het Bauhausfest van Museum Boijmans Van Beuningen mocht op veel publiek rekenen. De Rotterdam Architectuur Maand werd afgelopen weekend afgesloten met een drukbezochte editie van de Dag van de Architectuur, dat ruim 8.000 bezoekers trok.      

Investeren in een karakteristiek festivalaanbod loont

'Sterke festivalperiodes als de Rotterdam Architectuur Maand laten zien dat investeren in een karakteristiek festivalaanbod loont. We zetten bewust in op stevige programmering rond échte Rotterdamse stadsthema’s en investeren continue in randprogramma en zichtbaarheid rond iconische festivals die de stad verder verlevendigen en leuker maken voor alle Rotterdammers'

Johan Moerman, directeur Rotterdam Festivals

 

Samen met AIR (Architectuur Instituut Rotterdam), OMI (Office for Metropolitan Information) en Rotterdam Partners bouwt Rotterdam Festivals door aan internationaal en lokaal relevante Rotterdam Architectuur Maand.

Plannen zijn welkom!

Rotterdam festivals vraagt elk jaar om plannen die passen bij de thema’s van de stad. Festivalorganisatoren, architecten en programmamakers, zijn van harte uitgenodigd om plannen en ideeën die bijdragen aan de Rotterdam Architectuur Maand 2020. Het indienen van plannen is mogelijk tot 1 september via de website van Rotterdam Festivals.

Fotocredits > Fleur Beerthuis

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!