Back Back Nieuws

'Bij ons schuilt achter elke kamer een verhaal'

21 november 2014
Hotel Casa 400 lanceert 21 november verhalensite ‘Home To 400’ vol met verhalen van studenten, werknemers en bezoekers van het hotel. Aan de hand van nog nooit eerder gepubliceerd foto- en video materiaal geeft ‘Casa’ een kijk op de afgelopen 57 jaar met echte mensen en echte verhalen.

Hotel Casa 400 heeft een rijke geschiedenis en traditie. Gesticht in 1957 door toen net afgestudeerde oud-premier Frits Bolkestein en gerenommeerde advocaat Gabbe Scheltema, bleek het hotel hét antwoord op de grote kamernood onder studenten in de jaren ’60. In de jaren die volgden heeft Hotel Casa 400, dat internationale hotelgasten huisvest, maar in het laagseizoen ook bijna 400 studenten een kamer biedt, verschillende generaties de revu zien passeren.

Van een vrijplaats voor pasgetrouwde jonge stelletjes tot epicentrum van demonstraties in de jaren ’70 en ‘80. Casa was vooral een opstapje naar het ‘volwassen leven’ van veel bekende en minder bekende Nederlanders. ‘Het is niet ons gebouw dat Hotel Casa 400 zo bijzonder maakt, maar juist de mensen die hier een thuis hebben gevonden als student, als bezoeker én als werknemer,’ vertelt directeur Hans Vugts. ‘Samen vertellen zij immers hét verhaal van Casa 400.’

Home To 400
Met de verhalensite ‘Home To 400’ wil Hotel Casa 400 een ‘thuis’ creëren voor de verhalen van studenten, werknemers en internationale gasten. Zo komen op de verhalensite de oprichters aan het woord om te vertellen hoe ze met 100 gulden startkapitaal, miljoenen ophaalden voor de bouw van Casa 400, is er een video te zien van dr. en mrs Salsa: een stel dat in de jaren ’60 ‘black music’ naar Amsterdam haalde met hun Friday Night Salsa show en zien we een fotoserie in de lift van typische hotelbezoekers. Eline Gerdes, communicatie van hotel Casa 400 vertelt: ‘En dat is nog maar een fractie. Bij ons schuilt achter elke kamer een schat aan verhalen. Nu hebben we eindelijk een ‘home’ waar we deze verhalen tot hun recht kunnen laten komen.’

De verhalensite Home To 400 is vanaf vandaag online te bezoeken en zal gaandeweg met meer verhalen worden aangevuld. De zoektocht naar verhalen is dus nog niet voorbij. Hotel Casa 400 komt dan ook graag in contact met mensen die hun verhaal willen delen via stories@casa400.nl of via deze link.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!