Bezoek DrumDrieDaagse in Den HaagBezoek DrumDrieDaagse in Den Haag
Back Back Nieuws

Bezoek DrumDrieDaagse in Den Haag

13 augustus 2018

In het weekend van 17, 18 en 19 augustus vindt in Musicon wederom de DrumDrieDaagse plaats. De DrumDrieDaagse wordt georganiseerd door Cesar Zuiderwijk’s Music Station, Musicon en de Slagwerkkrant. Buiten het gewone programma (er zijn nog enkele plaatsen, ga naar de website om je in te schrijven: drumdriedaagse.nl) vinden op vrijdag en zaterdagavond ook optredens plaats die openbaar zijn en dus ook door niet-deelnemers van de DrumDrieDaagse bezocht kunnen worden. Op vrijdag 17 augustus is dat de Leif de Leeuw band en op zaterdag The Smart.

Leif de Leeuw, gitarist en oprichter van de Leif de Leeuw band, won vanaf jonge leeftijd al diverse muziekprijzen. Zo won hij tot twee keer toe de Sena Young Talent Guitar Award (2009 en 2013) en werd hij in 2016 door de lezers van het magazine ‘De Gitarist’ uitgeroepen tot beste blues(rock) gitarist van deBenelux. Voor 2017 is hij twee maal genomineerd voor deze prijs; als ‘Beste Gitarist Benelux’ én ‘Beste Blues(rock)/country/folk gitarist’. Ook de band, bestaande uit Leif de Leeuw (gitaar), Tim Koning (drums), Boris Oud (basgitaar) en Sem Jansen (gitaar en vocals), viel meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij eind 2014 de Dutch Blues Challenge en werden ze in 2015 uitgeroepen tot ‘Best Band 2015’ door de European Blues Awards. De band sleepte dan wel twee blues-prijzen binnen, maar zij laten zich niet beperken door muzikale grenzen. Meerdere stijlen, zoals funk, soul, roots, fusion, country en rock zijn terug te horen in hun muziek. De entree is €7,50 en de band begint om 20:30 uur

Vrijdag en zaterdag maken de bandcoachinglessen van Sarah Lavinia Feenstra deel uit van de DrumDrieDaagse. Ze doet dat met de onvermoeibare leden van haar geweldige band The Smart. In die twee dagen werkt ze toe naar de zaterdagavond sessie waar de band de drummers van de DrumDrieDaagse op het podium begeleidt. Natuurlijk weer gratis toegang voor deelnemers. Je vrienden en kennissen kunnen erbij zijn voor € 7,50. Het optreden begint om 20:30 uur.

Musicon is gelegen aan de Soestdijksekade 345 te Den Haag. Foto: Rob Sneltjes

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!