Bezittingen van Jimi Hendrix en Prince in Hard Rock Hotel AmsterdamBezittingen van Jimi Hendrix en Prince in Hard Rock Hotel Amsterdam
Back Back Nieuws

Bezittingen van Jimi Hendrix en Prince in Hard Rock Hotel Amsterdam

18 augustus 2020

Vanaf eind augustus zijn in Hard Rock Hotel Amsterdam American de muziek-memorabilia te zien, waar het internationale Hard Rock-concept om bekend staat. Kledingstukken, accessoires en muziekinstrumenten van internationale muzieklegendes sieren de wanden van het onlangs geopende hotel. Het eerste Hard Rock Hotel van Nederland opende op 12 juni in Amsterdam, waar voorheen het iconische American Hotel gevestigd was. Vanwege de corona-crisis konden de speciaal voor het Amsterdamse hotel geselecteerde memorabilia niet eerder naar Nederland komen, maar nu zijn ze dan eindelijk te bewonderen.  

Bij het samenstellen van de memorabilia-collectie van Hard Rock Hotel Amsterdam American zijn dierbare bezittingen geselecteerd van artiesten, die veelal een band hadden met Amsterdam: ze hebben er legendarische concerten gegeven en kwamen er graag. Zo hangen er vintage items van optredens in Paradiso van onder andere Guns 'n Roses en Black Sabbath en zijn er gitaren te zien handbeschilderd met psychedelische motieven door het Nederlandse ontwerpcollectief 'The Fool', dat in de jaren zestig naam maakte. In de lobby en trappenhuis van het hotel kunnen ondermeer ook een glimmende paarse jas van Prince, een leren jasje van Jimi Hendrix, een pak van Elvis en een motorjack en shirt van Slash van Guns 'n Roses worden bewonderd. Ook zijn er bezittingen van hedendaagse artiesten als Miley Cyrus, Nicki Minaj en Iggy Azeala. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!