Back Back Achter de schermen

Bewondering

06 december 2010

U heeft vast iemand die u bewonderd, iemand waar u tegenop kijkt, iemand die een voorbeeld voor u is. Misschien zakelijk, misschien privé. Of moeten we zeggen: “bewondering voor en verwondering over de kwaliteiten van die ander”. In ieder geval, ik bewonder iemand en verwonder me regelmatig over wat diegene allemaal bereikt.

Respect, dat is het ook. Heel veel respect voor de durf, het lef en het doorzettingsvermogen.
Over wie ik het heb… vraagt u zich af. Dat laat ik nog even in het midden.
In ieder geval betreft het een groot man in de entertainmentbranche. Iemand die heeft gezorgd voor een maatschappelijke verandering. Voor bewustwording en voor een cultuuromslag.

Wat deze persoon mijns inziens extra bijzonder maakt is de kwetsbaarheid die hij toont. Succesvol zijn in zaken wil nog niet zeggen dat je altijd keihard moet zijn en over lijken gaat. Juist die kwetsbaarheid maakt iemand benaderbaar en toegankelijk, zeg maar menselijk.

Want natuurlijk gaat niet alles soepel, moeten er hele hoge bergen bedwongen worden en kost dat hoe dan ook op enig gebied z’n tol. Je zoekt je grenzen op, elke keer rek je ze iets verder op. Niet te snel tevreden zijn, waardoor je steeds meer bereikt.

Maar…. er komt ook onherroepelijk een moment dat je er overheen gaat, net iets te ver. Als je dan de moed en de kracht hebt om te luisteren naar je lichaam, naar je gevoel en de tijd neemt om te herstellen, om vervolgens nog harder en beter terug te komen. Dan ben je in mijn ogen echt een hele grote.

Neem van mij aan dat net over je grens gaan ook heel veel angst met zich mee brengt. Angst dat het weer gebeurt, maar dat de gevolgen dan vele malen ernstiger zullen zijn. Daarom heb ik ontzettend veel respect voor mensen die er toch weer vol voor gaan en de grenzen opnieuw oprekken. Mensen die niet bang zijn om wellicht opnieuw net te ver te gaan. Maar juist door deze instelling succes hebben.

En ik neig er naar te zeggen dat de bewondering, verwondering, waardering en respect overgaan in ontzag. Weet u al over wie ik het heb? Nee, neemt u dan de persoon in gedachten die u bewondert! Want ik weet zeker dat u al iemand voor ogen heeft.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!