Back Back Nieuws

Bevrijdingsfestival Utrecht geeft 5 mei landelijk startsein

01 mei 2013
Utrecht is dit jaar gastprovincie voor de Nationale Viering van de Bevrijding. Om 13.00 uur zal premier Rutte op het Bevrijdingsfestival Utrecht de vrijheidsvlam ontsteken. Daarmee geeft Utrecht het startsein voor alle 14 landelijke Bevrijdingsfestivals met dit jaar als thema ‘Vrijheid spreek je af’. Dit moment wordt begeleid door zangeres Roos Rebergen en het 120-koppig Utrechts Studenten Koor en Orkest (USKO). In een speciaal arrangement spelen zij het Nationale Bevrijdingslied ‘In Vrijheid’ van Thé Lau. Ook heeft Roos Rebergen speciaal voor deze gelegenheid een aantal liedjes geschreven die zij samen met het USKO ten gehore zal brengen.

Verder op het muziekprogramma staan Ambassadeurs van de Vrijheid Chef’Special en o.a.:
Het Goede Doel, Handsome Poets, Nielson, Fresku, The Excitements, The Coup, Sunday Sun, Ewert and The Two Dragons, Rilan & the Bombardiers, John Coffey, The New Shining, Gnucci, Mozes and the Firstborn, Maison du Malheur, Mister and Mississippi en DJ St. Paul.

Vriend van het Festival
Vrienden hebben een streepje voor. Je kunt voor €15,- de Bevrijdingspicknicktas bestellen en zo Vriend van het festival worden. Je krijgt allerlei leuks & lekkers in een hip, katoenen tasje en je krijgt een gegarandeerde toegang voor twee personen via de speciale Picnickentree.

Munten vooraf kopen
Via de My Order app kun je voor 5 mei drank- en foodmunten kopen. Je profiteert dan van 10% korting en je haalt je munten op 5 mei af bij de speciale My Order kassa. Niet meer in de rij staan voor munten en je bent nog voordeliger uit. Deze aanbieding geldt t/m 4 mei 2013.

Duurzaamheid 
Het Bevrijdingsfestival Utrecht wil bijdragen aan een duurzamere samenleving, waarbij respect en aandacht voor mens en omgeving centraal staan. Vorig jaar werd Bevrijdingsfestival Utrecht vanwege zijn actieve duurzaamheidsbeleid beloond met de Green Key Goud. Het festival is daarmee het eerste Bevrijdingsfestival van Nederland en het eerste festival in de provincie Utrecht met dit certificaat.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!