Beverwijk krijgt grootste Kerstcircus van Noord-Holland Beverwijk krijgt grootste Kerstcircus van Noord-Holland
Back Back Nieuws

Beverwijk krijgt grootste Kerstcircus van Noord-Holland

14 september 2022

Artiesten uit alle delen van de wereld komen in de kerstvakantie naar Beverwijk voor de eerste editie van het Great Christmas Circus. Van 17 december 2022 tot en met 8 januari 2023 wordt daarvoor een immense tentenstad opgebouwd op De Bazaar. Dat hebben producent Mike Leegwater en George Zapantoulis – directeur van De Bazaar – vandaag bekend gemaakt.

Het Great Christmas Circus is een uniek project, stelt Leegwater. De geboren Beverwijker werkt voor Hillenaar Events en produceert in die hoedanigheid al jaren grote theatershows, concerten en kerstcircussen in alle delen van het land. ‘Dat gaat om grote shows met internationale allure. Ik koester al langer de ambitie om ook Beverwijk – de stad waar ik vandaan kom – zo’n show te geven. Met het Great Christmas Circus gaat dat nu eindelijk gebeuren.’ Op P5 van De Bazaar wordt een theatertent gebouwd die plaats biedt aan meer dan 1.000 bezoekers per voorstelling. Er komt een grote foyer en duizenden lampjes geven het circus een sprookjesachtige uitstraling. ‘De voorbereidingen zijn al twee jaar bezig’, vertelt Leegwater. ‘We hebben overal in Europa gezocht naar acts die passen bij de kwaliteit die we zoeken. Groot spektakel staat centraal. Denk aan vliegende motoren, stunts aan de trapeze en aan een thriller op de hoge draad. We bieden straks twee uur lang sensatie voor het hele gezin.

De Bazaar

Ook George Zapantoulis is opgetogen. ‘Het is geweldig dat zo’n show nu naar Beverwijk komt. We steken samen onze nek uit om van het Great Christmas Circus een jaarlijkse traditie te maken met telkens weer een volledig nieuwe show. Er worden meer dan 30.000 bezoekers verwacht uit de hele regio. Een bezoek aan de voorstelling leent zich perfect voor een combinatie met winkelen op de Bazaar. Zowel ons complex als het circus zijn helemaal in kerstsfeer gedecoreerd. Bezoekers kunnen er echt een dagje uit van maken.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!