Beurs van Berlage opent haar deuren met uitgebreid zomerprogrammaBeurs van Berlage opent haar deuren met uitgebreid zomerprogramma
Back Back Nieuws

Beurs van Berlage opent haar deuren met uitgebreid zomerprogramma

12 juni 2020

Deze zomer opent de Beurs van Berlage haar deuren: Zomer in de Beurs – een gloednieuwe en zomerse programmering vol culturele, klassieke en culinaire belevingen.

Zomer in de Beurs is de zomerprogrammering van de Beurs van Berlage in Amsterdam. Van vrijdag tot en met zondag staat er een gevarieerd programma op het menu; van kindervoorstellingen tot klassieke muziek, van rondleidingen door de Beurs tot dineren in de Grote Zaal waar in 2002 kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima getrouwd zijn. Deze zomer is er in de Amsterdamse Beurs van Berlage voor jong en oud genoeg te beleven.

Alle geplande evenementen in de Beurs van Berlage zijn in verband met de Corona-maatregelen geannuleerd tot na de zomer. Vanaf 1 juli mogen er wel weer samenkomsten van maximaal 100 personen georganiseerd worden. Dat is de reden dat de Beurs van Berlage bezoekers tijdens de zomer welkom heet met deze gevarieerde zomerprogrammering. Op deze manier kunnen de Amsterdammers elkaar weer ontmoeten en samen genieten van kunst, cultuur, muziek en lekker eten, iets wat zo gemist werd in de afgelopen periode.

'Ik ben geweldig trots dat we de samenwerking hebben weten te realiseren met zoveel, veelal Amsterdamse, organisatoren en artiesten zodat we deze zomer de Beurs kunnen openstellen voor het publiek', vertelt Beurs van Berlage directeur Marcel Schonenberg. 'We hebben nu bijna 9 weken lang een gevarieerd programma weten samen te stellen, zodat er voor iedereen die dit jaar vakantie in eigen land viert, in ieder geval in het weekend in het historische hart van Amsterdam veel te doen is.' Daarnaast zet de Beurs elke dinsdag haar deuren open voor rondleidingen door het pand dat in 1903 door Hendrik Petrus Berlage is ontworpen. 'Dit is de ideale gelegenheid om een kijkje te nemen in het prachtige pand en de verhalen achter Berlage’s Palazzo Pubblico te horen,' aldus Schonenberg. Zomer in de Beurs is elke dinsdag en vrijdag tot en met zondag van 3 juli tot en met 30 augustus 2020. Bekijk hier de volledige programmering.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!