Back Back Nieuws

Beuk milieuvriendelijk touringcarbedrijf

11 januari 2008
Koninklijke Beuk neemt dit jaar maar liefst negen splinternieuwe milieuvriendelijke touringcars in gebruik. Met een gemiddelde leeftijd van 3,5 jaar per voertuig staat Beuk er binnen de touringcarbranche om bekend het jongste wagenpark van Nederland te hebben. Met de aanschaf van deze negen nieuwste touringcars, beschikt Beuk naar eigen zeggen ook over het meest milieuvriendelijke wagenpark van Nederland.

Directeur Eric Beuk: “Het betreft drie grote dubbeldekkers, twee ingericht voor 89 personen en één in zeer luxe, 66-persoons, VIP uitvoering met alle denkbare faciliteiten. Daarnaast twee luxe 49-persoons touringcars, twee zeer exclusieve 24-persoons VIP Setra’s en twee eveneens super luxe touringcars voor 14 personen welke uitermate geschikt zijn voor de gezellige uitjes met vrienden of relaties naar het theater of een evenement. De nieuwe touringcars zullen worden uitgevoerd in onze bekroonde Beuk huisstijl; het chique donkerblauw met goud. De totale investering bedraagt 2,5 miljoen Euro”.

Beuk laat de milieuwetgeving al jaren meespelen in haar bedrijfsvoering. Zowel binnen de bedrijfspanden als bij het aanschaffen van nieuwe voertuigen.

Eric Beuk: “Met zoveel touringcars onder onze verantwoordelijkheid op de weg, zijn wij in staat om daadwerkelijk een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van het milieu en klimaat. Ook deze nieuwe touringcars zijn daarom uitgerust met Euro 4 en Euro 5 motoren en produceren gegarandeerd 50% minder broeikasgas (C02), 80% minder fijn stof (PM10) en 20% minder stikstofoxiden (NOx) ten opzichte van alle andere motoren”.

Beuk loopt hiermee vooruit op de Europese Richtlijn 99/96/EC, de emissienorm voor voertuigen welke in de Europese Unie pas in oktober 2009 van kracht zal worden.

Op de foto: directie Koninklijke Beuk; Dolf, Monique en Eric Beuk.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!