Er zijn van die locaties waarbij je als redacteur elke mogelijkheid aangrijpt om een afspraak zoals vanouds fysiek in te plannen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe is er daar zeker één van. Alleen al het eerste contact met de bijzonder vriendelijke gastheren en -vrouwen van de entree geven je direct een ontspannen en onthaast gevoel. Om je vervolgens volledig te laten verwonderen door het omringende landschap.
Elk seizoen opnieuw mag ik me laten verrassen door de natuur, van de prachtige bloei in de lente tot een compleet palet aan warme kleuren in de herfst en het mystieke karakter van de winter. Voor dit laatstsgenoemde seizoen had ik dit keer een afspraak met Lonie Lintsen, Coördinator Reserveringen, die me enthousiast bijpraatte over het Winterterras waarvoor de voorbereidingen inmiddels al in volle gang zijn ingezet.
Idyllische kerstsferen
Al enkele jaren organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe het Winterterras, dat het afgelopen seizoen zo populair was dat zelfs de verruimde periode compleet volgeboekt was. ‘Het Winterterras is intussen een echt succes gebleken, waar bezoekers het bijzondere Oooh-effect ervaren. Hoe bijzonder is het om juist in de avonduren ons mooie Park te mogen bezoeken? Niet alleen richten we het Winterterras echt ‘over the top’ in winterse sferen in, met vuurkorfjes, houten kraampjes en melancholische muziek, het Park zelf biedt in het donker een bijzonder idyllische en mystieke entourage. En met een bezoek aan het Park draag je direct bij aan het bestaansrecht van De Hoge Veluwe en het behoud van diens landschap – een mooie gedachte om het jaar mee af te sluiten of juist als organisatie het jaar mee in te luiden’
Van borrel tot bites
De komende editie biedt Het Nationale Park De Hoge Veluwe tussen 6 november 2024 en 31 januari 2025 meerdere Winterterras-arrangementen aan. Naast de Borrel & Bites is het ook mogelijk om, aansluitend aan een vergaderarrangement, alleen het Winterterras Borrelarrangement te boeken. ‘We merken dat bezoekers na een lange vergaderdag minder behoefte hadden aan het uitgebreide culinaire concept dat we met het Winterterras aanbieden. Daarom bieden we de komende editie ook deze variant aan. Zo kan je een vergadering alsnog sfeervol afsluiten met een gezellige borrel voordat de bezoekers weer huiswaarts keren.’
Duurzaam culinair concept
Het duurzame en gevarieerde, culinaire concept dat Het Nationale Park De Hoge Veluwe tijdens het Winterterras aanbiedt, is gericht op de pure smaken van het winterseizoen. ‘Op het menu staat bijvoorbeeld wild uit het eigen park, zoals hertenbiefstuk van de barbecue, maar ook geroosterde pompoen uit de eigen moestuin. En natuurlijk is er glühwein en warme chocolademelk. Voor de zoete lekkernijen werken we samen met Trash’ure Taarten, een duurzame en sociale bakker uit Nijmegen. Zij maken bijvoorbeeld taarten die gemaakt zijn van heerlijke, pure ingrediënten die anders worden weggegooid.’
Kerstpakket shoppen
Eén van de succesvolle elementen van het Winterterras is de mogelijkheid om ook direct actief je kerspakket te shoppen, voor bedrijven die het Winterterras rond de kerstdagen boeken. ‘We stellen onze Parkwinkel open, waar bezoekers met vouchers zelf een pakket kunnen samenstellen. We bieden ook de mogelijkheid dit te combineren met cadeaubonnen voor het park of vooraf samengestelde kerstpakketten met lokale producten uit te geven, zoals ambachtelijke lekkernijen, leuke decoratie of lekkere wijnen.’
Diner met gratis entree
Wil je het Park zelf ook beleven, en even culinair (voor)proeven, dan biedt Het Nationale Park de Hoge Veluwe van april tot en met september dé ideale mogelijkheid. Lonie: ‘Wanneer je in deze periode na 17 uur een entreekaartje koopt bij een van de ingangen en daarna komt dineren in Restaurant De Hoge Veluwe, krijg je – bij besteding vanaf €25 per persoon – je entree terug. Zo kan je genieten van een heerlijk diner, met gratis entree.’
Tekst: Angelique Aalders