Betoverend Breda sluit eerste editie succesvol afBetoverend Breda sluit eerste editie succesvol af
Back Back Nieuws

Betoverend Breda sluit eerste editie succesvol af

09 januari 2019

Het evenement Betoverend Breda is op 6 januari na drie weken afgesloten. Het winterse festijn, dat op 14 december door burgemeester Paul Depla werd geopend, kan terugkijken op een succesvolle eerste editie. De meer dan zestig sfeervolle onderdelen, zoals een schaatsbaan, lichtshows, sfeervolle optochten en spetterende optredens, werden drukbezocht door zowel bewoners als bezoekers van Breda. Een aantal programmaonderdelen werd bijgewoond door verschillende wethouders van de stad.

 

Uniek programma voor jong en oud

Tijdens Betoverend Breda werden Bredanaars en bezoekers van de stad drie weken lang ondergedompeld in winterse sferen. Er werd groots uitgepakt: met meer dan zestig activiteiten en 70 straatacts op en rond de Grote Markt had de eerste editie van het evenement een uitgebreid programma voor iedereen. De website www.betoverendbreda.nl werd enorm druk bezocht, namelijk unieke 38.000 bezoekers. Men kon veel informatie vinden op de site, maar als zij vragen had dan stond het social media team klaar met een antwoord. In drie weken tijd zijn er meer dan 900 vragen beantwoord via Facebook in hoog tempo.

De sfeervolle lichtjeswandeling in het Mastbos trok zeer veel belangstelling en was in no time uitverkocht. Ook de spectaculaire lichtshow bij de fontein in het Valkenberg onder leiding van Christmas Carols door Nootwaar waren beide zondagen goed bezocht. Per uitvoering kwamen er honderden bezoekers op af. Op de speciaal aangelegde schaatsbaan werd er de afgelopen drie weken door gemiddeld 400 mensen per dag geschaatst. De thema avonden waren erg populair, zoals een gezellige eighties party. De silent disco avonden waren veruit het drukst. Gedurende Betoverend Breda brachten klassen van maar liefst acht scholen uit de regio een bezoek aan de schaatsbaan.
Een gezellige, sfeervolle markt, warme chocolademelk, muziek en glühwein maakten het kerst- en wintergevoel compleet.

Openingsweekend

Betoverend Breda trok het eerste weekend meteen veel belangstellenden. Tijdens de openingsavond op 14 december genoten circa 1.800 mensen van het openingsprogramma, zoals de onthulling van de kerstboom door burgemeester Paul Depla. Ook de horeca op de Grote Markt werd goed bezocht. Buddy2Buddy, het netwerk dat Bredanaars koppelt aan vluchtelingen, werd door Citymarketing Breda uitgenodigd om met alle buddy's de opening mee te maken. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt. In het weekend maakten zes acts en drie koren de straten van Breda extra betoverend. De reacties van het winkelende publiek waren zeer positief.

Historische gebouwen open voor publiek

De hele stad werd bij Betoverend Breda betrokken, waaronder een aantal historische gebouwen. Zo werd de Grote Toren beklommen bij kaarslicht. Dit zes dagen doorlopende programma was volledig uitverkocht. Ook De Historische Kilometer en de Kasteelwandeling bracht bezoekers, samen met een gids, op plaatsen die anders niet toegankelijk zijn voor publiek. Een bijzonder moment was het Begijnhof bij kaarslicht in het bijzijn van wethouder Boaz Adank. Het evenement trok maar liefst 2.300 enthousiaste bezoekers.

Op de Grote Markt stond een elf meter hoge kerstboom waar Careltje, het mysterieuze mannetje dat al eeuwen onder de Grote Markt woont, dagelijks een bijzonder verhaal vertelde. Het sprookje van Careltje is meer dan 130 keer onder grote belangstelling afgespeeld op de Grote Markt.

Fotocredits > Emma Hopstaken

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!